Головна Новини Суспільство медицина Штам Омікрон набагато небезпечніший за попередні штами COVID-19: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам Омікрон набагато небезпечніший за попередні штами COVID-19: у чому причина

У деяких областях України завантаженість дитячих ліжок у "коронавірусних" лікарнях досягає 80%

2 лютого 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

Новий штам коронавірусу "Омікрон" набагато небезпечніший за попередні, тому що його дуже важко переносять діти. Вже сьогодні є низка областей України, де завантаженість дитячих ліжок в інфекційних відділеннях лікарень досягає 70-80%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Дом" розповіла голова Комітету Верховної Ради зі здоров'я нації Михайло Радуцький.

Штам Омікрон набагато небезпечніший за попередні штами COVID-19: у чому причина

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Нардеп зазначив, якщо загалом говорити про те, наскільки зараз медична система зазнає навантаження у зв'язку з черговою хвилею захворюваності, то завантаженість ліжок у "коронавірусних" лікарнях приблизно на рівні 30%.

Михайло Радуцький зазначив, що найважче цей штам переносять діти. Раніше вже зазначалося, що COVID-19 практично безпечним для маленьких пацієнтів. Крім того, діти практично не хворіли на коронавірус, а якщо і хворіли, то переносили хворобу, як сезонну застуду, без будь-яких ускладнень. Тепер із поширенням штаму "Омікрон" доводиться госпіталізувати і дітей, адже в домашніх умовах вилікуватися від коронавірусу не вдається.

Читайте також на порталі "Коментарі" – голова МОЗ Віктор Ляшко зробив обережний прогноз щодо того, чи вдасться перемогти пандемію у 2022 році. На думку Ляшка, про успішність боротьби з коронавірусом можна буде говорити, якщо в Україні зросте рівень вакцинації населення, в країні з'являться ліки, якими можна буде лікувати ковід і сам вірус буде менш агресивним, тобто не спричинятиме тяжких наслідків. Саме від цих трьох факторів залежить, чи вдасться Україні перемогти коронавірус вже цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини