Головна Новини Суспільство медицина В Індії виявили новий штам Covid-19 з подвійною мутацією
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії виявили новий штам Covid-19 з подвійною мутацією

Зараз Індія займає третє місце у світі за кількістю пацієнтів з Covid-19

24 березня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про виявлення нового штаму коронавірусу Covid-19 з подвійною мутацією. Поки невідомо, чи пов'язано це з ростом випадків коронавірусу в країні. Про це повідомляє видання Reuters.

В Індії виявили новий штам Covid-19 з подвійною мутацією

Мутація коронавірусу в Індії - фото з відкритих джерел

"Хоча різні варіанти коронавірусу і штам з подвійною мутацією виявлені в Індії, вони були виявлені в недостатній кількості для пояснення або встановлення прямого зв'язку зі збільшенням випадків інфікування в деяких штатах", — йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Зазначимо, що кількість інфікованих коронавірусом в Індії досягла 11 734 058. Країна займає третє місце у світі (після США і Бразилії) по числу пацієнтів з Covid-19.

Нагадаємо, що раніше Євросоюз ухвалив рішення з 24 березня посилити правила експорту вакцини від коронавірусу Covid-19. Зазначається, що зміни не будуть стосуватися пoставок препаратів в рaмках міжнародного мeханізму COVAX. Нововведення також зроблять торгівлю вакцинами "взаємною та пропорційною". Зокрема, поставки за кордон можуть бути припинені, якщо країни-виробники вакцин, такі як Великобританія та США, заборонять експорт в ЄС.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у ВООЗ заявили, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. При цьому країнам рекомендували продовжувати моніторинг безпеки всіх вакцин від Covid-19 і сприяти повідомленнями про ймовірні побічні ефекти. У ВООЗ також зазначили, що на сьогодні в Європі було введено понад 20 млн доз вакцини AstraZeneca, а в Індії — понад 27 млн доз вакцини Covishield.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Bujhm

24 березня 2021, 11:48

Это уже готовят общественное мнение к четвертой волне. И карантины, убивающие экономику будут продолжены.


Новини