Головна Новини Суспільство медицина В аптеках почали продавати таблетки від коронавірусу: у МОЗ просять не купувати фальсифікат
commentss НОВИНИ Всі новини

В аптеках почали продавати таблетки від коронавірусу: у МОЗ просять не купувати фальсифікат

Не встигли препарат розвезти регіонами, як в аптеках вже почали з'являтися таблетки сумнівного походження

10 лютого 2022, 15:51
Поділіться публікацією:

З’явилась інформація про те, що у аптеках Хмельницького у продажі з’явилися таблетки "Молнупіравір", які днями були закуплені міністерством охорони здоров’я для лікування коронавірусу пацієнтів з групи ризику на ранніх стадіях. У МОЗ запевняють, що даний препарат продавати через аптеки не будуть і тому швидше за все мешканцям Хмельницького продають фальсифікат, тому просять його не купувати. Про це пише видання "Дзеркало тижня", передає портал "Коментарі".

В аптеках почали продавати таблетки від коронавірусу: у МОЗ просять не купувати фальсифікат

Молнупіравів купити в аптеці. Фото з відкритих джерел

"Молнупіравір" — таблетки від коронавірусу, які призначатимуть при ранніх симптомах хвороби для людей старшого віку, тим, хто страждає на ожиріння або хвороби серця. Його протипоказано вживати вагітним. Сьогодні, 10 лютого, МОЗ розподілило у області 60 тисяч курсів цих ліків. Їх не планують продавати, ліки виписуватиме лікар безкоштовно. Тому чиновники просять українців не купувати сумнівні препарати.

"МОЗ не має жодного відношення до цих ліків. Препарат, що знаходиться у продажу, не зареєстрований в Україні, отже, продавати його у вільному доступі заборонено", — розповів виданню перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

Додамо, що ефективність "Молнупіравіру" за підсумками перших випробувань становила лише 30%, що не є так багато. Попри це Україна має до кінця року отримати ще 240 тисяч курсів, 75 тисяч з яких  — до кінця цього тижня. Нині цими ліками лікують у  США, Японії, Великій Британії та інших країнах.

Нагадаємо, за продаж фальсифікованих ліків в  Україні передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність, аж до довічного ув'язнення (якщо вживання "ліків" спричинило смерть людини).

Читайте також: Олена Зеленська розповіла про корисну звичку, до якої її привчив чоловік




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини