Головна Новини Суспільство медицина Унікальна вакцина проти COVID-19, якою потрібно щеплюватися лише 1 раз: де вона з'явилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальна вакцина проти COVID-19, якою потрібно щеплюватися лише 1 раз: де вона з'явилася

У Японії заявляють, що розробили "довічну вакцину" проти Covid-19

4 січня 2022, 10:53
Поділіться публікацією:

Вчені з Токійського інституту медичних наук заявляють, що вони вже мають практично стовідсоткову впевненість у тому, що їм вдалося розробити вакцину проти коронавірусу, яка діятиме протягом усього життя. Тобто, людині потрібно буде щепитися всього один раз, щоб бути захищеним від коронавірусу протягом усього життя. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Japan Times".

Унікальна вакцина проти COVID-19, якою потрібно щеплюватися лише 1 раз: де вона з'явилася

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, клінічні дослідження нової вакцини мають відбутися у 2023 році. Ті ж препарати, які є сьогодні, дають людському організму лише тимчасовий захист та імунітет, а для того, щоб знову з'явився бар'єр перед інфекцією – потрібно повторно вакцинуватися.

У Японії заявляють, що їхній препарат допоможе не тільки подолати пандемію, а й заощадити кошти, адже не потрібна через рік, як зараз, повторна вакцинація.

Вчені не приховують, що базою для їх розробки став препарат британського лікаря Едварда Дженнера, який у 1796 розробив вакцину від віспи. Тому нова вакцина буде мати в собі вірус коров'ячої віспи, який повністю безпечний для людського організму.

Видання зазначає, що імунітет буде сформовано вже через тиждень після вакцинації та матиме найпотужніший бар'єр з усіх можливих препаратів. Після вакцинації імунітет не зменшуватиметься через деякий час.

Однокомпонентну вакцину успішно протестували на мишах. Імунітет у них тримався щонайменше 20 місяців. Також нову вакцину вже протестували на приматах. Вони сформовано захист від пневмонії. Щодо клінічних досліджень наступного року, то в них візьмуть участь від 150 до 200 добровольців. Частина з них уже щеплена проти коронавірусу, а частина просто перехворіла на цей вірус. Якщо дослідження пройдуть успішно, то вже в 2024 препарат може з'явитися у відкритому доступі для щеплення людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вірус знову мутував — виявлено новий штам COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини