Головна Новини Суспільство медицина Українці не поспішають повторно вакцинуватися: у МОЗ закликають людей одуматися
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці не поспішають повторно вакцинуватися: у МОЗ закликають людей одуматися

У Міністерстві охорони здоров'я закликають людей прийти та вакцинуватися повторно

15 грудня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

В Україні далеко не всі відповідально ставляться до щеплень проти коронавірусу, вважаючи, що можна оминути повний курс вакцинації. Саме тому на сьогоднішній день близько 110 тисяч людей, коли настав час, не зробили друге щеплення від коронавірусу, що не гарантує надійного захисту та утворення імунітету. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

Українці не поспішають повторно вакцинуватися: у МОЗ закликають людей одуматися

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Головний санлікар зазначив, що зараз перед кожним в Україні стоїть одне завдання – захистити не лише себе, а й тих, хто оточує нас. У зв'язку з цим не може не турбувати величезна кількість українців, яка сьогодні дорівнює 110 тисячам, які з тих чи інших причин не з'явилися до пунктів вакцинації для другого уколу проти коронавірусу.

"Закликаю кожного прийти і надолужити пропущену дозу", – наголосив Ігор Кузін.

Він поінформував, що тим, хто прищепився першою дозою вакцини Pfizer допускається інтервал перерви на 21 день, Moderna – 28 днів, CoronaVac – 14 днів, AstraZeneca – 28 днів. Медики рекомендують щеплюватися вчасно. А якщо ні, то отримати надійний імунітет буде проблематично.

За тими даними, якими оперує МОЗ, у щеплених однією дозою вакцини людей у 5 разів вище ризик заразитися коронавірусом і в 19 разів вище ризик отримати ускладнення або померти, ніж у тих, хто пройшов повний курс вакцинації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — британські вчені дійшли висновку, що ті вакцини проти COVID-19, які сьогодні є у світі, не можуть на 100% гарантувати стійкість імунітету до штаму коронавірусу "Омікрон". При цьому вчені звертають увагу, що це лише першочергові дані дослідження, які не можуть точно говорити про висновки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини