Головна Новини Суспільство медицина Україна затвердила план вакцинації проти COVID-19: буде чотири етапи
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна затвердила план вакцинації проти COVID-19: буде чотири етапи

План вакцинації від коронавірусу в Україні передбачає чотири етапи

22 грудня 2020, 15:28 comments2357
Поділіться публікацією:

В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19. Про це інформує Центр громадського здоров’я сьогодні, 22 грудня.

Україна затвердила план вакцинації проти COVID-19: буде чотири етапи

Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що цей документ буде гнучким, за потреби його актуалізуватимуть залежно від ситуації з COVID-19, оновлених даних про вакцини чи доступності самої вакцини проти хвороби. Мета плану – протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією проти коронавірусу щонайменше 50% населення України (це близько 20 млн людей). План оновлюватимуть кожні два тижні.

Зазначається, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп ризику.

Як розповів в. о. генерального директора ЦГЗ Ігор Кузін, Україна готова отримувати вакцину вже у першому кварталі наступного року.

"Першочерговою буде вакцинація медиків, особливо тих, хто працює в стаціонарах, де надають лікування від COVID-19. Вакцинація для українців з непідконтрольної території також буде доступна — відповідна процедура буде затверджена окремим планом", — зазначив Кузін.

Передбачається чотири етапи вакцинації населення:

1) січень–квітень 2021 року — люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією COVID-19;

2) квітень–червень 2021 року — люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;

3) червень–вересень 2021 року — люди із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;

4) вересень 2021 — березень 2022 року — люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Процедури проводитимуть на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

Як повідомляв портал "Коментарі", медики спростували п’ять найпопулярніших міфів про вакцину проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Галина

23 грудня 2020, 12:51

Пишите правду, у кого много денег, и естественно знакомство, у нас ковид лечат ( бесплатно???) в 10000 грн, анализы поздавать 1500( пенсионер)

Ираида

23 грудня 2020, 07:38

То есть, всем остальным не видеть вакцинации, как своих ушей без зеркала. :))) И вопрос: а хде они вакцину возьмут в январе? :)))


Новини