Головна Новини Суспільство медицина ТОП-5 міфів про вакцину проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 міфів про вакцину проти коронавірусу

Вакцини особливо приваблюють міфи та чутки, а вакцина проти коронавірусу - просто-таки магніт для вигадки

22 грудня 2020, 13:37
Поділіться публікацією:

Вакцина проти Covid-19 викликає у суспільства чимало запитань. У Мережі плодяться фейки і зростають побоювання. Які дані про вакцину проти коронавірусу — всього-на-всього міфи, пояснюється в статті CNN.

ТОП-5 міфів про вакцину проти коронавірусу

Фото з відкритих джерел

Міф-1: вакцини небезпечні, тому створювалися поспіхом

Це правда, що вакцини проти коронавірусу були створені в рекордні терміни. Але не тому, що вчені поспішали, а через ретельну підготовку. Технологія, що лежить в основі обох вакцин Pfizer і Moderna — перших двох, які пройшли процес регулювання в США — розроблялася понад десять років і була створена саме для пандемії. Для цієї технології plug-and-play потрібен тільки генетичний код нового вірусу, і він став доступний вже за кілька днів після того, як новий коронавірус був ідентифікований.

Міф-2: люди з алергією не можуть отримати вакцини

Це правда, що люди, які мають алергію на певні інгредієнти цих вакцин, не повинні їх отримувати. Але це досить короткий список. Зокрема, мова йде про такий інгредієнті, як поліетиленгліколь. У клінічних випробуваннях вакцин Moderna і Pfizer, в яких брало участь трохи менш як 80 000 осіб, алергічних реакцій не спостерігалося.

Міф-3: вакцина назавжди змінить вашу ДНК

Ця чутка могла з'явитися через те, що вакцини Pfizer і Moderna використовують генетичний матеріал. Але вони не змінюють ДНК. Вони використовують РНК, яка не залишається в організмі.

Колишній директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань доктор Том Фріден провів таку аналогію: "Вакцина з РНК насправді не містить самого вірусу. Уявіть, що це електронний лист, відправлений вашій імунній системі, що показує, як виглядає вірус, дає інструкції з його знищення, а потім — як повідомлення Snapchat — зникає".

Міф-4: вакцина небезпечніше за коронавірус

Лікар із відділення невідкладної допомоги Університету Брауна доктор Меган Ренні взялася за це питання. Вона зазначила, що не менше 1% людей, які захворіли на коронавірус, вмирають від нього: "Ще 10-20% госпіталізовані. Ще у 30% або більше спостерігаються тривалі симптоми. Вакцина набагато безпечніше, з невеликими тимчасовими побічними ефектами". Так, у випробуваннях вакцин Pfizer і Moderna не було виявлено тривожних побічних ефектів.

Міф-5: коронавірус — це просто міф

Якщо це змова, то масштабна. Десятки тисяч лікарів і медсестер по всьому світу, мабуть, беруть участь в цій брехні. Кожний окремий уряд, Організація Об'єднаних Націй, Всесвітня організація охорони здоров'я і незліченна безліч інших організацій, якщо вірити в цю версію, повинні брати участь у цьому. Замішані й медіа, й користувачі соцмереж, які приймають рішення брехати, публікуючи фотографії своїх власних страждань і страждань близьких, які постраждали від цього вірусу та були вбиті ним.

Нагадаємо, медики розповіли, що на цей момент відомо про новий штам коронавірусу, який переполошив Великобританію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини