Головна Новини Суспільство медицина Україна відкриває центри вакцинації: де і коли будуть працювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відкриває центри вакцинації: де і коли будуть працювати

Першими отримати свою щеплення зможуть люди, які записалися на вакцинацію через «Дію» або в контакт-центрі МОЗ

28 травня 2021, 19:00 comments6449
Поділіться публікацією:

Чудові новини для тих, хто уважно стежить за процесом масової вакцинації в Україні. Вже цими вихідними, із 29 травня, в нашій країні почнуть роботу спеціальні центри, в яких громадяни зможуть отримати своє щеплення від коронавірусу. Про таку важливу подію інформують представники пресслужби Міністерства охорони здоров'я.

Україна відкриває центри вакцинації: де і коли будуть працювати

Центри масової вакцинації відкриються в Києві, Одесі та Львові. Фото: Shutterstock

Поки подібні організації будуть функціонувати лише в трьох обласних центрах. "Перша проба" торкнулася столиці, Одеси і Львова.

Відзначається, що киян щепитимуть у Міжнародному виставковому центрі. Одеський і львівський центри відкриють на територіях стадіонів — Одеської юракадемії і "Арена Львів" відповідно.

Як і обіцялося раніше, людей, які стали в електронну чергу із допомогою "Дії", будуть вакцинувати у вихідні. У МОЗ зазначають, що найбільша увага все ще приділятиметься літнім людям.

Якщо ж ви думаєте, що в подібний центр можна прийти і отримати свою дозу вакцини позачергово, то помиляєтеся. Зробити щеплення вдасться лише після отримання спеціального запрошення по телефону.

Також фахівці відзначають, що і вибору вакцин у людини, яка прийде робити щеплення, немає. Нині обіцяють використовувати препарат CoronaVac, який виробляє одна із великих фармацевтичних компаній Китаю.

Представники міністерства обіцяють, що прибуття нових партій вакцин в Україні прискорить початок роботи подібних центрів і в інших містах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про плани білоруської влади "допомогти" українцям вакцинуватися із допомогою російського препарату "Супутник V". Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, в яку суму українським вченим може обійтися створення вітчизняної протиковідної вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

28 травня 2021, 18:41

CoronaVac еффективна примерно на 50.4% и не сертифицирована ни в одной развитой стране даже для экстренного применения. Зато, привившись ею можно спокойно посещать, например, Зимбабве.

Вячеслав

28 травня 2021, 18:31

Шмурдяк в львов !


Новини