Головна Новини Суспільство медицина Україна стоїть на порозі нової епідемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна стоїть на порозі нової епідемії

У новому епідеміологічному сезоні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ на 10,1% більше аналогічного періоду минулого року

16 грудня 2020, 20:40
Поділіться публікацією:

Попри пандемію коронавірусної інфекції, показник захворюваності на грип та ГРВІ не тільки не спадає, а навпаки йде на збільшення. Так, в цьому сезоні статистика захворює збільшилася на 10,1% більше аналогічного періоду минулого року.

Україна стоїть на порозі нової епідемії

ФОТО: З відкритих джерел

За останні три місяці близько 5% українців перехворіло на грип, в лікарню потрапили понад 1%, в тому числі близько 11 000 тисяч дітей у віці до 17 років. У країні зафіксовано спорадичні географічне поширення грипу. На щастя, смертельного результату від грипу не зафіксовано.

В грудні на грип захворіло близько 190 000 осіб, з них понад 40,% — діти у віці до 17 років.

Відзначимо, організм після коронавірусної хвороби людини ослаб, через це він може легко підхопити вірус грипу. У цьому сезоні медики заявили, що грип ділиться на чотири категорії, які мутували в нові штами. У поєднанні з COVID-19 це може привести до серйозних ускладнень.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з 23 листопада до кінця місяця на грип захворіло тиждень майже 200 тисяч осіб, з них понад 35% — діти у віці до 17 років. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. "Інтенсивний показник захворюваності становить 524,5 на 100 000 населення, що на 8,6% більше за епідемічний поріг по Україні", — йдеться в повідомленні. Як уточнили в прес-службі показник захворюваності цього року вище попереднього. Повідомлень про летальні випадки на цей час невідомо. За минулий тиждень проти грипу вакциновано понад 17 тисяч осіб. З початку сезону захворюваності проти грипу вакциновано більше 100 осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини