Головна Новини Суспільство медицина Україна поступово досягає цілей ВООЗ за рівнем вакцинації від COVID-19 – Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна поступово досягає цілей ВООЗ за рівнем вакцинації від COVID-19 – Ляшко

Рівень вакцинації від коронавірусу наближається до рівня, рекомендованою міжнародною спільнотою

23 листопада 2021, 15:53
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я розповів про стан вакцинації від COVID-19 в Україні, про можливі поєднання вакцин антиковідних та інших протиінфекційних. Про це він повідомив під час чергового брифінгу.

Україна поступово досягає цілей ВООЗ за рівнем вакцинації від COVID-19 – Ляшко

Центр вакцинації у Черкасах - ілюстративне фото з сайту міськради

Віктор Ляшко повідомив, що країна поступово наближається до цілі ВООЗ – 40% щеплених повним курсом до кінця року.  Наразі, згідно з даними Мінздоров'я, з початку епідемії 67% дорослого населення — тобто майже 23 млн — щеплені однією або двома дозами. Міністр зауважує, що протягом вакцинаційної кампанії відбулось більше половини з вказаних щеплень – 12,9 млн осіб, а пройшли повний курс – біля 24% від усього населення країни або майже 30% дорослого населення (10 млн осіб).

Урядовець повідомляє:

"Станом на зараз у листопаді вже зроблено більше щеплення ніж у кожному з місяців до цього: майже 5 мільйонів доз антиковідних вакцин".

Також він нагадує:

"Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вакцинуватись від COVID-19 навіть якщо ви вже перехворіли. Імунітет після перенесеної хвороби залежить від індивідуальних особливостей кожної людини і невідомо скільки природної імунітет захищатиме вас. Одне із досліджень центру з контролю та профілактики захворювань Сполучених Штатах Америки показує, що не вакциновані люди, які перенесли COVID-19 мають вдвічі вищий ризик захворіти на covid-19 знову, ніж вакцинована".

Якщо людина отримала щеплення від іншої інфекційної хвороби, вакцинацію від COVID-19 можна відкласти на 14 днів, говорить міністр. Але поєднувати з інактивованою вакциною від грипу – можна, тільки вводити препарати у різні руки. Щодо поєднання різних вакцин між собою, Ляшко нагадує рекомендації національної технічної групи експертів із імунопрофілактики:

"Ми дозволили поєднувати мрнк-вакцини [модерна, пфайзер – ред.]. Тобто якщо перше щеплення зроблене  модерною, то друге – пфайзер, або навпаки. Якщо перша доза астразенека [векторна — ред], то для другої можна використовувати вже мрнк-вакцину: або модерну, або пфайзер. Змішування інших типів вакцин зараз поки не передбачено: тобто після коронfвак [інактивована – ред.] колоти модерною або пфайзер поки не рекомендується".

Видання "Коментарі" повідомляє, що станом на 23 листопада 2021 р. в Україні за минулу добу виявлено 12729 нових випадків КОВІД-19, померло – 720 осіб. 

Статтю про нові протоколи лікування коронавірусу можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини