Головна Новини Суспільство медицина Україна подолала третю хвилю COVID-19: коли Сумщина вийде з "червоної" зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна подолала третю хвилю COVID-19: коли Сумщина вийде з "червоної" зони

За словами Степанова, ця коронавірусна хвиля забрала найбільшу кількість життів українців

7 травня 2021, 11:53
Поділіться публікацією:

Ситуація з коронавірусним захворюванням в Україні остаточно приходить у норму. Про це свідчать останні заяви представників МОЗу, в тому числі міністра Максима Степанова. Як повідомляє "Україна 24", чиновник переконаний, що наша країна змогла впоратися з третьою хвилею ковіду.

Україна подолала третю хвилю COVID-19: коли Сумщина вийде з "червоної" зони

Степанов розповів про третю хвилю коронавірусу. Фото з відкритих джерел

За прогнозами міністра, вже з 8 травня в Україні не залишиться "червоних" карантинних зон. Це означає, що остання область із найвищими епідеміологічними обмеженнями — Сумська — буде переведена до "помаранчевої" або "жовтої".

Також Степанов розповів, як вітчизняна медична система боролася із навантаженням під час третьої коронавірусної хвилі. За його словами, найскладнішим часом для українських лікарів став "стик" березня та квітня.

Для наочної демонстрації рівня складності боротьби із коронавірусом міністр навів простий приклад щодо роботи однієї зі столичних лікарень. До початку пандемії пацієнтам, які отримували медичну допомогу в цій установі, вистачало трьох тонн кисню протягом місяця. Коли ж Україна зіткнулася з третьою коронавірусною хвилею, вимоги за обсягом кисню зросли у рекордну кількість разів. Тільки на добу витрачалося близько 5,5 тонн.

Такі цифри не дивні, адже у "розпал" хвилі в різних лікарнях перебувало близько 44 тисяч українців, які потребували кисневої підтримки.

Після подібної інформації не викликає сумніву і те, що третій спалах ковіду в Україні приніс куди більше смертей, аніж два перших.

Керівник МОЗу хоча і запевнив, що Україна впоралася з черговою хвилею захворювання, але закликав населення бути обережним. Все тому, що пандемія, як і раніше, залишається небезпечною, і вірус може чатувати на кожному кроці.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які карантинні обмеження в Україні продовжать діяти, попри "зникнення" "червоної" зони.

Також на порталі ви можете прочитати про деякі "плюшки", які можуть бути доступні вакцинованим українцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини