Головна Новини Суспільство медицина Україна пішла шляхом Чехії, Румунії, Болгарії: країну накриває нова хвиля COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна пішла шляхом Чехії, Румунії, Болгарії: країну накриває нова хвиля COVID-19

Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 6202 (SEIR_U), 4795 (Prophet) протягом тижня 12-18 січня 2022 року.

12 січня 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

В Україні стрімко збільшується кількість нових кейсів захворювання на коронавірус. Якщо порівняти з кількістю підтверджених випадків захворювання на COVID-19 в кінці грудня і зараз, то зростання відбулося приблизно на 40%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані вчених Національної академії наук України у Facebook.

Україна пішла шляхом Чехії, Румунії, Болгарії: країну накриває нова хвиля COVID-19

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4540 осіб на день, середня кількість смертей становить – 158 на день у середньому за останній тиждень. Знову ж таки, якщо порівняти з останніми тижнями грудня, то кількість летальних випадків зросла трохи більше ніж на 3%.

У Національній академії наук України вважають, що Україна йде шляхом більшості країн Східної Європи, але з невеликою різницею в часі. Якщо нова хвиля коронавірусу розпочалася у східноєвропейських країнах тижня 3 тому, то Україну вона накриває лише зараз.

Медики заявляють, що не можуть дати точний прогноз, як швидко в Україні збільшуватиметься кількість хворих. При цьому якщо брати до уваги дані, які є в інших країнах, то зростання відбудеться дуже стрімко, адже новий штам "Омікрон" характеризується великою заразністю та швидкістю поширення. До того ж, вірус продовжує мутувати.

Зростанню епідемічних показників сприятиме те, що на свята було дуже багато гулянь, коли велика кількість людей зосереджувалася в одному місці, багато людей було у закритих приміщеннях. Також до зростання захворюваності призведе відкриття шкіл після канікул.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лікар розповів, кому насамперед слід зробити бустерне щеплення від COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини