Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, кому насамперед слід зробити бустерне щеплення від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, кому насамперед слід зробити бустерне щеплення від COVID-19

Лікар Борис Донський упевнений, тотальна вакцинація могла б практично зупинити поширення вірусу

11 січня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Переживши одну хвилю коронавірусу, вже варто готуватися до наступної. Саме тому збільшується потреба бустерної вакцинації. Насамперед це стосується тих категорій людей, які й останній раз вакцинувалися більше, ніж півроку тому, а також людей, яких прийнято відносити до груп ризику, які мають супутні захворювання, людей похилого віку. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту "Обозреватель" розповів імунолог Борис Донський.

Лікар розповів, кому насамперед слід зробити бустерне щеплення від COVID-19

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

При цьому імунолог підкреслив, що жоден лікар сьогодні вам не скаже, що третя доза вакцини вас захистить від зараження коронавірусом, але при цьому практично кожен лікар зі стовідсотковою впевненістю скаже, що третя доза точно захистить вас від важкого результату хвороби у разі зараження.

За словами Донського, досі медики не можуть сказати, якою є ефективність повного курсу вакцинації, тобто 2 уколів вакцини, бо були випадки, коли люди після вакцинації заражалися і деякі мали важкий результат хвороби. Але при цьому важливо розуміти, що якщо людина вакцинована, вона точно має більший рівень захисту, ніж той, хто не вакцинований. А якщо він вакцинований тричі, то він захищений подвійно.

Лікар розповів, що бустерні дози прийняли багато країн. Як правило, вони проводяться, коли минає півроку після останньої вакцинації. Борис Донський зазначив, що бустерну дозу потрібно робити абсолютно всім, але, в першу чергу, звичайно ж, тим людям, які найбільше схильні до важкого перебігу захворювання коронавірусом.

Донський також висловив думку, якби масова вакцинація охопила всі країни світу, то пандемія могла б давно закінчиться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Pfizer розповіли, коли буде готова універсальна вакцина проти Омікрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини