Головна Новини Суспільство медицина У Pfizer розповіли, коли буде готова універсальна вакцина проти Омікрону
commentss НОВИНИ Всі новини

У Pfizer розповіли, коли буде готова універсальна вакцина проти Омікрону

Нова вакцина протистоятиме не тільки «Омікрону», але й іншим новим штамам

11 січня 2022, 09:10
Поділіться публікацією:

Компанія "Pfizer" активно працює над тим, щоб найближчим часом було офіційно зареєстровано нову вакцину, яка зможе протистояти новому штаму "Омікрон". За попередніми оцінками вченим та медикам ще потрібно трохи більше місяця для того, щоб вийти на фінішну пряму у розробці вакцини. Якщо все піде за планом, то вже у березні така вакцина з'явиться у багатьох країнах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю каналу "CNBC" заявив гендиректор "Pfizer" Альберт Бурла.

У Pfizer розповіли, коли буде готова універсальна вакцина проти Омікрону

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Гендиректор зазначив, що завдання, яке поставлено перед компанією "Pfizer" полягає в тому, щоб якнайшвидше з'явилася вакцина, яка може запобігти захворюванню на штам "Омікрон".

Незважаючи на те, що офіційно випуск такої вакцини заплановано на березень 2022 року, вже зараз компанія займається розробкою та випуском першої партії.

Враховуючи той фактор, що коронавірус постійно мутує, Альберт Бурла також заявив, що нова вакцина протистоятиме не лише "Омікрону", а й іншим новим штамам, які можуть з'явитися через деякий час.

У "Pfizer" зазначили, сьогодні є низка країн, які хочуть якнайшвидше отримати вакцину, яка захищає людину саме від зараження "Омікроном". Точно невідомо, чи потрібна саме така вакцина, але з огляду на те, що є запит, значить у березні вона з'явиться.

Альберт Бурла підкреслив, йдеться про нову вакцину, яка зможе захистити від саме зараження COVID-19. Тому що ті вакцини, що є сьогодні, захищають людину від важкого перебігу захворювання, захищають від госпіталізації, але вони не гарантують захист від зараження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Ізраїлі зафіксували перший випадок міокардиту через штам "Омікрон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини