Головна Новини Суспільство медицина Україна отримала вакцину Comirnaty виробництва Pfizer: коли почнуть вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала вакцину Comirnaty виробництва Pfizer: коли почнуть вакцинацію

У першій партії Pfizer для українців знаходиться 117 тисяч доз вакцини

16 квітня 2021, 12:57
Поділіться публікацією:

Із 16 квітня Україна стала "багатшою" на ще одну протиковідну вакцину. Згідно з повідомленням головного санлікаря Віктора Ляшка, наша країна нарешті отримала довгоочікувану "стартову" партію американської вакцини Pfizer. Більше подробиць чиновник розповів на особистій Facebook-сторінці.

Україна отримала вакцину Comirnaty виробництва Pfizer: коли почнуть вакцинацію

Україна отримала першу дозу вакцини Pfizer. Фото із відкритих джерел

Як пояснив Ляшко, українців будуть щепити препаратом Comirnaty. Вакцина є спільною розробкою компаній BioNTech і Pfizer, які співпрацюють від початку коронавірусної пандемії.

Вакцинацію американським препаратом обіцяють почати вже з найближчої неділі, 18 квітня. Суботу ж витратять на те, щоб доставити вакцину в усі регіони України. З 19 квітня Comirnaty почнуть робити щеплення по всій країні.

Раніше вже повідомлялося, що препарат виробництва Pfizer дістанеться не всім бажаючим. Перші, хто може розраховувати на таке щеплення, — жителі будинків для престарілих, а також персонал, який доглядає за літніми людьми. Після цього вакцину збираються розподілити між представниками прикордонної служби та рятувальниками.

Зараз на відправку готується по 1170 доз Comirnaty на кожен регіон. Цією кількістю забезпечать перше щеплення від коронавірусу. Через 25 днів МОЗ направить в області другу партію для повторної вакцинації.

Варто відзначити, що разом з основним препаратом регіональні медики отримають спецрозчин, яким слід розводити вакцину, необхідні шприци, а також тару, яка сприяє безпечної утилізації медвідходів.

Нагадаємо, що американську вакцину від Pfizer належить зберігати за дуже низьких температур — від 60 до 60 градусів із позначкою мінус. В таких умовах препарат здатний зберегти свої властивості до пів року. Якщо ж вакцину увідповіднити з необхідними нормами для початку вакцинації (тобто, змішати з розчином — ред.), то її можна використовувати протягом наступних шести годин. Температура навколишнього середовища не повинна перевищувати 25 градусів.

До слова, всі дози Comirnaty, які прибули в Україну, отримані завдяки співпраці з всесвітньою ініціативою COVAX.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку інфекціоніста Ольги Голубовської, українцям слід призупинити вакцинацію препаратом від компанії AstraZeneca.

Також на порталі ви можете дізнатися, про які загальні протипоказання до вакцинації проти ковіду повідомив МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини