Головна Новини Суспільство медицина Україна остаточно відмовилася від російської вакцини «Супутник V»: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна остаточно відмовилася від російської вакцини «Супутник V»: причина

Влада не буде закуповувати препарати від коронавірусу у держави-агресора, яким є Росія

21 травня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Днями в Міністерстві охорони здоров'я "похвалилися" тим, що українські медики зробили вже понад мільйон щеплень від коронавірусу. Однак вакцинація в нашій країні все одно обіцяє бажати кращого, в т.ч. за кількістю наявної вакцини. Деякі люди вважають, що можна було б використовувати препарат російського виробництва, проте влада відмовилася від цієї ідеї. Як повідомляє "Укрінформ", 21 травня глава уряду остаточно підтвердив цю позицію.

Україна остаточно відмовилася від російської вакцини «Супутник V»: причина

Україна остаточно відмовилася від російської вакцини. Фото із відкритих джерел

За словами Дениса Шмигаля, українців будуть вакцинувати препаратами, отриманими завдяки співпраці з іншими іноземними країнами. Російську "Спутник V", яка наробила чимало шуму, уряд закуповувати не збирається.

Як і раніше, Шмигаль зазначив відразу кілька моментів, які впливають на подібне рішення. Найголовнішим він вважає те, що співпрацювати, нехай навіть і в медичному плані, із державою, котра організувала і продовжує вести війну на території України, не видається можливим.

Також, за словами прем'єр-міністра, препарат російського виробництва й досі не пройшов всі необхідні дослідження, як деякі інші вакцини з різних країн. Також Шмигаль зазначив, що офіційних даних від іноземних дослідників про ефективність "Спутника V" та інших схожих препаратів із РФ все ще немає.

Саме тому, підкреслив чиновник, Україна займається закупівлею протиковідної вакцини у фірм, які підтвердили безпеку свого товару, та демонструють високий відсоток захисту людини від коронавируса.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Польщі планують організувати пункти вакцинації для приїжджаючих із інших країн найманих працівників. До цієї категорії, звісно, потрапляють і українські громадяни. Які ризики і які плюси подібної ініціативи бачать експерти, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, скільки грошей на боротьбу із COVID-19 запланували витратити в українському уряді. Ми детально пояснили, на що саме збираються виділити фінанси і в якому розмірі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини