Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки грошей витратить Україна на вакцини від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки грошей витратить Україна на вакцини від COVID-19

У Верховній Раді заслухали доповідь прем’єр-міністра щодо темпів вакцинації та про закупівлю вакцин від коронавірусу

21 травня 2021, 14:26
Поділіться публікацією:

Україна має домовленості з виробниками на постачання 34 млн доз вакцин від COVID-19, ще 8 млн доз препаратів мають надійти до країни в рамках міжнародної ініціативи COVAX. Про це під час свого виступу в парламенті розповів очільник уряду Денис Шмигаль.

Стало відомо, скільки грошей витратить Україна на вакцини від COVID-19

Вакцинація в Украине. Фото: zoloto.city

До кінця року в Україні планують вакцинувати від COVID-19 більшість дорослих українців. За кошти держбюджету безкоштовно зроблять щеплення 40% населення, зазначив прем’єр-міністр. На це в Україні виділили 10 млрд грн. Ще 140 млн дол. на вакцинацію Україна отримає від Світового банку (90 млн дол.) та Європейського інвестиційного банку (50 млн дол.), поінформував Шмигаль.

Разом з міжнародною ініціативою COVAX та від постачальників Україна отримає:

— 21,2 млн доз Pfizer;

—10 млн доз Novavax;

— понад 10 млн доз AstraZeneca;

— майже 2 млн доз Sinovac.

Останнє опитування ЮНІСЕФ показало, що 63% українців планують вакцинуватись від коронавірусу, зазначив очільник уряду. На початку року бажаючих було не більше 40%. Наразі в Україну поставлено лише 2,5 млн доз вакцин.

За даними МОЗ, за 20 травня в Україні вакцинували від COVID-19 понад 18 тис. людей, загалом з початку вакцинації — понад 971 тис. До листа очікування щеплень від коронавірусу записались майже 578 тис. українців.

Нагадаємо, 20 травня Верховна Рада призначила на посаду міністра охорони здоров’я головного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Від нього очікують нових підходів у медицині та боротьбі з пандемією коронавірусу. Ляшко очолив МОЗ замість звільненого Максима Степанова. Влада була невдоволена темпами вакцинації в Україні, проте згодом з’ясувалось, що справжня причина звільнення Степанова — дестабілізація роботи уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини