Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ заявили про надмірну небезпеку штаму "Дельта"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ заявили про надмірну небезпеку штаму "Дельта"

Мутація може поширюватися подібно вітрянці

31 липня 2021, 08:22
Поділіться публікацією:

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що світ може втратити насилу отримані результати в боротьбі з коронавірусом через вкрай заразну мутацію "Дельта". Про це пише УНІАН з посиланням на Reuters.

У ВООЗ заявили про надмірну небезпеку штаму "Дельта"

У ВООЗ заявили про надмірну небезпеку штаму "Дельта" - фото з відкритих джерел

Зокрема, Центри з контролю та профілактики захворювань Сполучених Штатів визначили, що цей штам здатний передаватися подібно вітрянці. До того ж, фахівці впевнені, що "Дельта" може спровокувати виникнення серйозних ускладнень.

Очільник ВООЗ повідомив, що за минулий місяць в багатьох країнах світу збільшилася кількість випадків захворювання на коронавірус на 80%. Також він підкреслив, що смертність в Африці, де щеплення проти COVID отримали лише 1,5 громадян, за місяць зросла на 80%.

"Насилу здобуті досягнення можуть опинитися під загрозою або взагалі бути загублені, а системи охорони здоров'я в багатьох країнах світу перевантажені", — заявив Гебреєсус.

Станом на сьогодні коронавірусну мутацію "Дельта" зафіксували в 132 країнах. Штам став домінуючим у світі.

Нагадаємо, що один з найбільш заразних варіантів коронавірусної хвороби — "Дельта", дістався і до української столиці. Медики в нашій країні переймають досвід своїх зарубіжних колег, адже "Дельта" -штамм добре відомий у всьому світі. Європейські лікарі давно вже борються з його наслідками. Ще одним важливим моментом є підготовка вітчизняних медичних закладів до нових госпіталізацій. З огляду на це, можна говорити, що в Україні ймовірно зовсім скоро здатна початися нова хвиля захворювання на COVID-19.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в сусідній Росії був виявлений ще один небезпечний штам ковіда — "гамма". Які особливості має цей різновид хвороби, читайте в нашому матеріалі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини