Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ розповіли, у що може перерости коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ розповіли, у що може перерости коронавірус

Коронавірус можна перемогти лише в тому випадку, якщо проти нього людство боротиметься разом, а не окремо

28 грудня 2021, 07:25
Поділіться публікацією:

Громадяни різних країн не перестають цікавитись питанням – коли ж настане кінець пандемії, коли не потрібні будуть виснжливі обмеження. Відповідь це питання вже є. Пандемія COVID-19 закінчиться, коли буде провакциновано 70% громадян по всьому світу, а також, коли буде визначено ефективні противірусні препарати, якими можна буде лікувати коронавірус, щоб ця хвороба не викликала ускладнення після її перебігу. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге, пише "РБК-Україна".

У ВООЗ розповіли, у що може перерости коронавірус

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Ханс Клюге зазначив, що про завершення пандемії зможемо сказати тоді, коли з викликом коронавірусу людство боротиметься разом, а не окремо. Тому що перемогти пандемію в окремій країні неможливо. Тут має бути поєднання всіх зусиль.

При цьому у ВООЗ припускають, що через якийсь час COVID-19 може стати ендемічним як грип або чотири інші коронавіруси, які призводять до застуди.

За словами Клюге, медики очікують, що поєднання природного імунітету та імунітету, що виникло після вакцинації, допоможе людському організму стати стійким до нових вірусів. Таким чином можна буде з упевненістю сказати, що пандемію коронавірусу у світі закінчено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головний санлікар країни Ігор Кузін розповів, яка ймовірність того, що через розповсюдження нового штаму коронавірусу "Омікрон" зимові шкільні канікули можуть затягтися на кілька тижнів. За попередніми оцінками медиків штам "Омікрон" є менш небезпечним, ніж попередній штам "Дельта".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини