Головна Новини Суспільство події Головний санлікар розповів, чи закриють школи через поширення Омікрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний санлікар розповів, чи закриють школи через поширення Омікрона

На сьогодні перехід шкіл на дистанційне навчання у разі поширення штаму коронавірусу "Омікрон" не виглядає доцільним заходом

24 грудня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

На додачу до штаму "Дельта", в Україні активно починає поширюватися "Омікрон". Проте, у МОЗ вважають, що немає сенсу переводити школи на "дистанційку", щоб збити темпи поширення вірусу. Головна причина такого рішення полягає в тому, що досі жоден медик у світі не може точно сказати, як новий штам COVID-19 впливає на здоров'я дітей. Штам ще дуже слабко вивчений. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна для "Укрінформу".

Головний санлікар розповів, чи закриють школи через поширення Омікрона

Навчання по дистанційці. Фото: з відкритих джерел

Ігор Кузін розповів, що "Омікрон" вже виявлено у більшості країн, але там немає явного перекосу щодо захворюваності серед дітей. При цьому головний санлікар зазначив, що за штамом "Дельта" справді були дуже серйозні побоювання, оскільки в багатьох країнах говорили про те, що цей вірус вкрай небезпечний саме для дітей, бо перебіг хвороби проходить дуже складно. Але якщо говорити про Україну, то не було такого стрибка захворюваності серед дітей, як попереджали в інших країнах.

Щодо "Омікрону", то немає таких побоювань. Тому переведення шкіл на дистанційний процес навчання не видається доцільним.

"І ВООЗ, і ЮНІСЕФ наголошують, що дистанційна освіта не може бути повноцінним замінником звичайної освіти", – резюмував Ігор Кузін.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ВООЗ розповіли, чому не підтримують ідею чергового локдауну, незважаючи на кількість заражень, що зростає, новим штамом "Омікрон". Медики вважають, що це суттєво не зменшить темпи поширення захворювання, але дуже серйозно вдарить по економіці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини