Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У ВООЗ розповіли, чому проти чергового локдауну, незважаючи на зростання заражень Омікроном
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ розповіли, чому проти чергового локдауну, незважаючи на зростання заражень Омікроном

У ВООЗ зазначили, що найважливіше, що можна зробити для боротьби з новим варіантом коронавірусу – це щеплення.

22 грудня 2021, 10:53
Поділіться публікацією:

У ВООЗ вважають, що вкрай неправильно вважати, що перебіг хвороби під час зараження новим штамом "Омікрон" проходить набагато легше, ніж під час зараження попередніми штамами. Тому потрібно готуватися до того, що всі системи охорони здоров'я зазнають серйозних навантажень у зв'язку зі зростанням кількості хворих. Як передає видання "Коментарі", про це заявив головний науковий співробітник ВООЗ Сум'я Свамінатан, пише ВВС.

У ВООЗ розповіли, чому проти чергового локдауну, незважаючи на зростання заражень Омікроном

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Водночас у ВООЗ виступають проти того, щоб знову по всьому світу було оголошено жорсткий локдаун. У ВООЗ пояснюють свою позицію тим, що попередній локдаун завдав величезного удару по світовій економіці. Крім того, локдаун серйозно похитнув психічне здоров'я.

Фахівець ВООЗ з громадського здоров'я доктор Маргарет Харріс вважає, що є тільки одна можливість протистояти пандемії та новому штаму коронавірусу, який активно поширюється світом. Цей варіант – масова вакцинація. Вже доведено, що вакцинація захищає людину від тяжкого результату хвороби, а також зводить до мінімуму негативні наслідки хвороби.

Харріс уточнила, карантин, до якого так чи інакше вдається кожна країна, діє лише на певний період, допомагаючи знизити стрибок захворюваності та навантаження на систему охорони здоров'я, але це ніяк кардинально не впливає на те, щоб покласти край пандемії. Єдиним варіантом перемогти пандемію є масова вакцинація населення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лікар розповів, як розрізнити симптоми класичної застуди в зимовий період та нового штаму коронавірусу "Омікрон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини