Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, як розрізнити симптоми застуди та Омікрону
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, як розрізнити симптоми застуди та Омікрону

Симптоми штаму "Омікрон" дуже нагадують класичну застуду

22 грудня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Новий штам коронавірусу "Омікрон" вже в Україні. Відтак є велика ймовірність, що незабаром хворих може стати в рази більше. Звідси виникає потреба відрізняти захворювання на коронавірус від застуди, сезон якої в Україні зараз у розпалі. Терапевт і старший викладач Медичної школи Лідса університету Бредфорда у Великій Британії Амір Хан вважає, що симптоми штаму "Омікрон" та застуди, яку зазвичай ми спостерігаємо в зимовий період, дуже схожі, але все ж таки є деякі відмінності, на які варто звернути увагу. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише сайт "Express".

Лікар розповів, як розрізнити симптоми застуди та Омікрону

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Лікар зазначає, якщо ви відчули першіння в горлі, біль у м'язах – це ще не означає, що у вас сезонний грип. Це може бути сигнал, що ваш організм долає штам "Омікрон". І в даному випадку точно розрізнити захворювання допоможе тест на коронавірус.

Амір Хан зазначає, що людям, які відчувають такі симптоми, потрібно поставитися з усією серйозністю до свого стану здоров'я, тому що вони можуть заразити багатьох оточуючих.

"Ставтеся до цього так, ніби ви "винні доти, доки не буде доведена невинність", – зазначив Хан.

Він додав, якщо говорити простіше, то поки ви не здасте тест на коронавірус, не бажано контактувати з навколишнім світом. Тому, у кого є такі симптоми, як нежить, біль голови і втома в тілі, чхання, першіння в горлі – потрібно швидко вирушати до лікарні, щоб здати ПЛР-тест.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МОЗ розповіли, як зараз почувається перший заражений в Україні "Омікроном", зазначивши, чи є наслідки хвороби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини