Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ озвучили невтішний прогноз стосовно пандемії СOVID: "ми не впоруємося"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ озвучили невтішний прогноз стосовно пандемії СOVID: "ми не впоруємося"

Розвинені держави не виконують зобов'язання за програмою надання вакцин найбіднішим

21 жовтня 2021, 09:53
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) попередили, що коронавірусна пандемія може тривати протягом значної частини наступного, 2022 року, в зв'язку з тим, що бідні країни не отримують необхідної кількості вакцин. Такий прогноз озвучив радник глави ВООЗ Брюс Айлвард, передає BBC.

У ВООЗ озвучили невтішний прогноз стосовно пандемії СOVID: "ми не впоруємося"

У ВООЗ озвучили невтішний прогноз стосовно пандемії СOVID - фото з відкритих джерел

За словами представника Організації, розвинені держави не виконують зобов'язання за програмою надання препаратів найбіднішим.

Якщо в більшості держав вакциновано 40% і більше населення, то, наприклад, в Африці щеплення зробили лише 5% жителів. При цьому, за підрахунками благодійних організацій, тільки одна з семи доз препарату, які обіцяють найбіднішим країнам, дійсно досягає місця призначення.

"Можу вам точно сказати, що ми не впоруємося. Нам потрібно дійсно прискоритися, а в іншому випадку знаєте, що станеться? Ця пандемія триватиме на рік довше, ніж їй слід було б", — сказав Брюс Айлвард.

За програмою надання вакцини бідним державам, в планах у Covax було виділити 2 млрд доз вакцини до кінця 2021 року. Однак поки що її відправлено трохи більше 370 млн доз.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що ситуація з поширенням коронавірусного захворювання в Україні погіршується. За добу 20 жовтня, в країні відразу два антирекорди . Так, виявлено 22 415 кейсів заражень коронавірусом. 546 українців не впоралися з хворобою. Госпіталізували з COVID-19 або підозрою на нього 4 892 людини, одужали 8 036 осіб. Попередній антирекорд за добовим захворюванням був зафіксований 3 квітня цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини