Головна Новини Суспільство медицина Виявлено новий різновид COVID-19: медики висловили занепокоєння
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено новий різновид COVID-19: медики висловили занепокоєння

Новий вид вірусу вже поширився на десять країн світу

16 лютого 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

У Великобританії були виявлені випадки ще одного варіанту коронавірусу з потенційно викликаючим занепокоєння набором мутацій. Про це інформує видання The Guardian.

Виявлено новий різновид COVID-19: медики висловили занепокоєння

Виявлено новий штам коронавируса - фото: з відкритих джерел

Новий варіант вірусу був названий B1525. Його виявили тільки у Великобританії, а й ще в ряді країн: США, Австралії, Данії та кількох інших. Відомо, що перші його випадки були зафіксовані в Нігерії та Британії ще в грудні. В цілому, на сьогодні новий різновид covid-19 є в десяти країнах.

Експерти відзначають, що B1525 викликає у них занепокоєння у зв'язку з мутацією  E484K в шипованому білку, виявленому на зовнішній стороні вірусу, який грає важливу роль у сприянні проникненню вірусу в клітини.

Варто відзначити, що дана мутація робить вірус більш невразливим до антитіл, які виробляє організм. У Редінгському університеті, що у Великобританії, розповіли, що наявність даної мутації може привести до того, що вірус стане стійкіше ще й до деяких вакцин від COVID -19.

"Ми ще не знаємо, наскільки добре буде поширюватися цей новий варіант, але можна припустити, що імунітет від будь-якої вакцини або попередньої інфекції буде ослаблений", — сказав він.

Дослідники мають намір в найкоротші терміни з'ясувати, чим ще загрожує мутація E484K в новому варіанті коронавірусу, а також, як правильно з ним боротися.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що Україна отримає вакцину трохи пізніше. Степанов назвав нові дати вакцинації від COVID-19, а також про те, чому українцям важливо вакцинуватися від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини