Головна Новини Суспільство медицина Вакцина трошки затримується, - Степанов назвав нові дати вакцинації від COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина трошки затримується, - Степанов назвав нові дати вакцинації від COVID-19 в Україні

Процес відвантаження вакцин для України вже йде

15 лютого 2021, 18:06
Поділіться публікацією:

Глава МОЗ України Максим Степанов повідомив, що постачання вакцин проти коронавірусного захворювання затримується, проте підкреслив, що процес відвантаження вакцин для України вже йде. Про це повідомляє "24 Канал".

Вакцина трошки затримується, - Степанов назвав нові дати вакцинації від COVID-19 в Україні

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

Так, міністр зазначив, що перші препарати проти COVID-19 країна може отримати трохи пізніше раніше оголошеного терміну, а саме 16-17 лютого:

"Я говорив, що з 15 лютого почнеться вакцинація. Це дата, яку я особисто називав, виходячи з поставки вакцин. Джерела поставок вакцин — це COVAX, згідно з контрактом. Вакцина трошки затримується. Десь 16-17 лютого ми очікуємо вакцину в Україні ", — прокоментував очільник Міністерства охорони здоров'я.

Максим Степанов також зазначив, що процес відвантаження вакцин для України вже почався. У цьому місяці нам повинні поставити мільйон доз препарату, а в березні наступну партію.

Нагадаємо, що вакцинація від коронавірусного захворювання поки є єдиною можливістю подолати пандемію. Таку думку висловила народний депутат від фракції "Слуга народу" Олена Мошенець. На думку політика, хвороба COVID-19 є "віспою сучасності". Як відомо, в кінці ХVIII століття епідемія віспи забрала мільйони життів на території Європи. Хворобу вдалося подолати завдяки винаходу вакцини — її автором став лікар Джеймс Фіппс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий український лікар і телеведучий Євген Комаровський висловив свою думку щодо російської вакцини проти коронавірусу "Супутник V". За словами фахівця, цей препарат не можна рекомендувати до застосування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини