Головна Новини Суспільство медицина У тих, хто перехворів на COVID-19, виявили важку патологію легень: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У тих, хто перехворів на COVID-19, виявили важку патологію легень: подробиці

Вченим вдалося встановити значне порушення газообміну у пацієнтів із тривалим COVID-19, які не були госпіталізовані

30 січня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Вчені Оксфордського центру біомедичних досліджень NIHR провели науковий експеримент за участю 36 добровольців, під час якого виявили патологію легень у тих, хто перехворів на коронавірус. Йдеться про утруднене перенесення газів кров'ю. Про це пише "Кореспондент".

У тих, хто перехворів на COVID-19, виявили важку патологію легень: подробиці

У тих, хто перехворів на COVID-19, виявили важку патологію легень - фото з відкритих джерел

Зазначається, що із 36 учасників дослідження 13 осіб були здорові. При цьому деякі пацієнти після перенесеного коронавірусу у легкій формі скаржилися на задишку через деякий час після того, як упоралися із захворюванням.

"За допомогою магнітно-резонансної томографії з використанням гіперполяризованого газу ксенону вдалося встановити значне порушення газообміну у пацієнтів із тривалим COVID-19, які не були госпіталізовані (11 осіб. — прим. ред.), у той час як всі інші дослідження пройшли нормально ", — зауважили вчені.

У дослідженні наголошується, що прості способи обстеження, включаючи комп'ютерну томографію, не виявили в учасників наукового досвіду відхилень.

Фахівці звернули увагу, що наслідки діагностованої патології залишаються невідомими, що потребує подальших досліджень у цій галузі.

Нагадаємо, що в Україні прогнозують серйозний спалах коронавірусного захворювання, який може спричинити до 70 тисяч нових випадків інфікування на добу. У найближчі пару тижнів кількість добових зараження ковідом лише зростатиме.

Раніше портал "Коментарі" писав, що за словами відомого лікаря Тараса Жиравецького, штам "Омікрон", що стрімко розповсюджується територією України, не зупиняє навіть щеплення проти COVID-19. Мутація здатна вражати як вакцинованих, так і нещеплених громадян. У чому ще хитрість південноафриканського варіанта коронавірусу – читайте у матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини