Головна Новини Суспільство медицина У середньому 45 тисяч грн: сума, яку виділяє НСЗУ на одного пацієнта з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У середньому 45 тисяч грн: сума, яку виділяє НСЗУ на одного пацієнта з COVID-19

За словами глави НСЗУ, на медикаменти в інфекційному відділенні виділяють щодоби по 5 тисяч гривень на одного пацієнта з коронавірусом

3 грудня 2020, 14:01 comments1863
Поділіться публікацією:

Національна служба здоров’я України виділяє на одного пацієнта із COVID-19 в інфекційному відділенні 45 тисяч гривень. Про це заявив т.в.о. голови НСЗУ Андрій Віленський, передає "Радіо Свобода".

У середньому 45 тисяч грн: сума, яку виділяє НСЗУ на одного пацієнта з COVID-19

Фото з відкритих джерел

Так, на медикаменти в інфекційному відділенні виділяють щодоби по 5 тисяч гривень на пацієнта. Тоді як у звичайному відділенні ця сума становить 900 гривень. Як зазначив глава НСЗУ, ліки надають за клінічним протоколом Міністерства охорони здоров’я, який регулярно модифікується.

"Якщо пацієнт перебуває у відділенні два дні ми виділяємо 45 тисяч, і якщо перебуває 20 діб – також, — повідомив Віленський. — Цих грошей абсолютно вистачає. Лікарні по Україні в середньому витрачають на одного пацієнта 35 тисяч гривень, тобто 10 тисяч ще залишається невикористаними".

Зазначається, що за перебування пацієнта у звичайному відділенні лікарням платять до 12 тисяч гривень. Коштами розпоряджається головний лікар закладу. Тарифи розраховані так, щоб грошей вистачало на пацієнта в будь-якому стані. Крім "ковідного" пакету, медичні заклади отримують від НСЗУ "основні пакети" — для пацієнтів з іншими хворобами. Туди входить і хірургічна, і терапевтична допомога. За словами глави НСЗУ, сьогодні таких пацієнтів майже немає, тому лікарня може закумулювати кошти для надання безкоштовної медичної допомоги.

Як повідомлялося, лікар розповів про вплив коронавірусу на психіку та емоційний стан хворого. Медик повідомив, що вчені розділилися на два табори в оцінці впливу коронавірусної хвороби на психіку людини: у чому різниця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Светлана

3 грудня 2020, 19:59

Какое вранье! Я сама лежала в больнице две недели, и все лекарства за исключением 1 укола (антибиотика в день) покупала сама и все остальные больные!!!!!!

марія

3 грудня 2020, 17:49

не знаю які гроші виділяють і де іх дівають не смішіть людей всі лікарства купляють хворі

Виктор

3 грудня 2020, 16:04

Ольга, ну ты и даёшь... сама же голосовала за этих ...тебе же Порошенко вонял, который за свои деньги и аппараты ивл покупает и армию снабжает и кормит!

Ольга

3 грудня 2020, 15:43

ОХРЕНЕЛИ! Во брешут людям! Лечатся за свои кровные, а если их нет, то по новым дорогам, на ремонт которых, якобы пошли деньги выделенные на лечение ковида и онкобольных прямо на кладбище по хорошим дорогам.


Новини