Головна Новини Суспільство медицина У продажу може з'явитися жуйка проти COVID-19: вчені розповіли, як вона діє
commentss НОВИНИ Всі новини

У продажу може з'явитися жуйка проти COVID-19: вчені розповіли, як вона діє

Дослідники вважають, що жувальна гумка допоможе зменшити передачу вірусу

6 грудня 2021, 15:42
Поділіться публікацією:

Боротьба з коронавірусом набирає обертів. Вчені розповідають про унікальну жувальну гумку, яка нейтралізує коронавірус у слині. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє канал "CNBC".

У продажу може з'явитися жуйка проти COVID-19: вчені розповіли, як вона діє

Маски. Фото: DELFI

Автор дослідження Генрі Деніелла розповів, медиками та вченими вже встановлено, що коронавірус має властивості передаватися від носія інфекції до здорової людини, коли заражений COVID-19 чхає чи кашляє. У цей час від зараженої людини до здорової може передатися інфекція. Якщо ж людина, яка заражена коронавірусом, жує спеціальну жуйку, то вона тим самим стає менш небезпечною для здорового суспільства, бо ця жуйка має властивості, які нейтралізують коронавірус у слині.

Генрі Деніелла зазначив, якщо жуйку почнуть активно використовувати заражені коронавірусом, це істотно зменшить ризики поширення коронавірусу.

Весь секрет у тому, що жувальна гумка містить у собі білок ACE2, який унеможливлює проникнення вірусів у клітини.

Вчені заявляють, що випробування жуйки пройшли успішно. Хворим на коронавірус людей давали пожувати жуйку після чого були взяті зразки їх слини. Після детального аналізу було встановлено, що вірусної РНК суттєво знизилися.

Читайте також на порталі "Коментарі" – рішення щодо застосування в Україні бустерних доз вакцинації проти коронавірусу практично прийняте. У МОЗ тільки чекають сигналу від ЄС. Водночас лікар-епідеміолог Людмила Мухарська вважає, що обговорювати цю тему немає жодного сенсу. Бустерні дози потрібні, тому що вони зміцнять імунітет людей, які пройшли повний курс вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини