Головна Новини Суспільство медицина У НСЗУ оголосили порядок вакцинації від COVID без декларації із сімейним лікарем
commentss НОВИНИ Всі новини

У НСЗУ оголосили порядок вакцинації від COVID без декларації із сімейним лікарем

Вакцинація від коронавірусу можлива і без наявності декларації із сімейним лікарем. Відсутність цього документа не є причиною для відмови від проведення щеплення

16 серпня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

У НСЗУ оголосили порядок вакцинації від COVID без декларації із сімейним лікарем

Вакцинація від COVID-19, фото із відкритих джерел

При проведенні вакцинації в українців не мають права вимагати декларації із сімейним лікарем або примушувати підписувати декларації. Про це йдеться в роз'ясненні, опублікованому на Facebook-сторінці Національної служби здоров'я України.

Громадянам, які з тих чи інших причин ще не уклали декларацію із сімейним лікарем, досить просто прийти на щеплення зі своїм паспортом і реєстраційним номером облікової картки платника податків.

"Усі вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного застосування, вимагають введення двох доз препарату (крім вакцини від Johnson & Johnson). Кожен пацієнт, який отримав першу дозу вакцини проти COVID, гарантовано отримає другу. Це стосується і пацієнтів без декларації", — акцентують в НСЗУ.

Пройти вакцинацію, не маючи медичної декларації, можна:

— в центрі масової вакцинації;

— у найближчому пункті вакцинації;

— в складі робочого колективу від 50-ти осіб, куди приїде мобільна бригада (виїзд такої бригади можливий також додому до маломобільних громадян).

Якщо в найближчому пункті щеплення вам буде відмовлено у вакцинації через відсутність декларації, то рекомендовано повідомляти про це до контакт-центру МОЗ України з питань COVID-19 за телефоном: 0 800 60 20 19.

Зараз в Україні триває п'ятий етап вакцинації, в ході якого від коронавірусу можуть зробити щеплення всі охочі у віці від 18 років.

Вакцинація проводиться коштом НСЗУ, а для самих пацієнтів є абсолютно безплатною.

Ознайомитися з переліком пунктів вакцинації можна, зателефонувавши в контакт-центр Міністерства охорони здоров'я: 0800 60 20 19.

 Наразі в Україні дозволена так звана "крос-вакцинація", під час якої перша та друга дози вакцини  можуть бути від різних виробників. Раніше "Коментарі" повідомляли, хто саме може розраховувати на крос-вакцинацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини