Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ відповіли, чи введуть в Україні локдаун, враховуючи зростання нових випадків COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ відповіли, чи введуть в Україні локдаун, враховуючи зростання нових випадків COVID-19

Кузін також розповів, який регіон ризикує першим опинитися у "червоній" зоні

21 січня 2022, 14:29
Поділіться публікацією:

В Україні заговорили про початок нової хвилі коронавірусного захворювання. Зокрема, за добу, 20 січня, у країні зафіксовано понад 20 тисяч випадків інфікування COVID-19. Найбільша кількість хворих у Івано-Франківській та Львівській областях, а також у столиці. Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін в інтерв'ю LIGA розповів, чи планують в Україні посилення карантину у зв'язку з новим сплеском захворюваності.

У МОЗ відповіли, чи введуть в Україні локдаун, враховуючи зростання нових випадків COVID-19

Ігор Кузін - фото: moz.gov.ua

Так, головний санітарний лікар зазначив, що карантинних обмежень, як були в країні у 2020 році – локдауну – не планується.

При цьому Кузін висловив думку, що першою на "червоний" рівень епіднебезпеки перейде Івано-Франківська область, де досить швидко погіршується епідемічна ситуація. Крім того, у регіоні велика кількість госпіталізованих пацієнтів.

"Відсоток або тренд до госпіталізації зростає близько 70% протягом доби. Тобто велика кількість людей госпіталізується одночасно", — додав головний санлікар.

Зазначимо, що не встигла Україна відійти від осінньої хвилі нового спалаху коронавірусу та вийти з "червоних" та "помаранчевих" карантинних зон, як знову ситуація загострюється. Нових кейсів зараження коронавірусом стає дедалі більше. І вже з'явилися перші регіони, що перейшли до "помаранчевих" зон , де стрімко зростає кількість виявлених випадків захворювань, а з ними і госпіталізація.

Так, з 21 січня у "помаранчевій" зоні карантину знаходяться 8 областей. У лідерах одразу за трьома критичними показниками (нових випадків, рівня та динаміки госпіталізацій) Івано-Франківська область. Далі за критичним показником нових випадків йдуть: Рівненська, Сумська та Чернівецька області. Найтривожніша ситуація щодо рівня госпіталізації у Львівській області. Критичний коефіцієнт виявлення нових випадків перевищено у Тернопільській, Житомирській та Чернігівській областях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини