Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ спростували 5 популярних міфів про коронавірус: чим маніпулюють антивакцинатори
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ спростували 5 популярних міфів про коронавірус: чим маніпулюють антивакцинатори

У МОЗ вирішили розповісти про 5 найпопулярніших міфів про коронавірус, якими аргументують антивакцинатори

6 січня 2022, 09:49
Поділіться публікацією:
Навколо ситуації з коронавірусом, вакцинацією та тестуваннями точиться багато інформації, яка далека від доказової науки. Саме нею апелюють "антивакцинатори". Тому найпопулярніші теорії вирішили спростувати в українському міністерстві охорони здоров’я (МОЗ), посилаючись на авторитетні джерела, передає портал "Коментарі".
Міф №1 про те, що вакцина від коронавірусу "вбиває дітей". У соцмережах поширюють інформацію, що нібито про це заявив сам генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).
"​​Директор ВООЗ став об’єктом для поширення дезінформації після того, як обмовився під час виступу перед пресою 20 грудня 2021 року. Тедрос Гебрейесус розкритикував масові програми ревакцинації, які стартували в заможних країнах. Він наголосив, що не всі у світі мають рівний доступ до вакцин і на тлі нового штаму "Омікрон" необхідно замислитися про перерозподіл вакцин", — прокоментували у МОЗ.
Міф №2 стосується того, що нібито від побічних дій різних медпрепаратів, що схвалила ВООЗ, в тому числі від вакцин від коронавірусу, за рік померло 2,5 млн людей. Насправді, таблиця, на яку посилаються "антивакцинатори", не є статистикою.
"Наведена таблиця не є офіційною статистикою ВООЗ. База VigiAccess є сховищем звітів про ймовірні побічні ефекти лікарських препаратів. Дані з бази не означають, що лікарський препарат призводить до цих побічних реакцій, або є небезпечним", — кажуть науковці.
Міф №3 стосується ситуації у Франції. Користувачі соцмереж поширюють відео, де нібито противники вакцинації жбурляють різні предмети у правоохоронців, які змушені втікати. Однак не уточнюють, що ці відео зняті не під час антивакцинальної компанії, а є реакцією на рішення влади країни заборонити зйомку поліцейських.
Міф №4 торкається теми ПЛР-тестів. Нібито вони є радіоактивними.  У мережі, навіть, є відео, де жінка, що розмовляє німецькою, підносить паличку з ПЛР-тесту до приладу, який починає пищати.
"Насправді перед нами типовий відеофейк. На відео паличку для ПЛР-тесту підносять до приладу, який визначає напруженість електричного поля. Цей прилад не вимірює радіоактивне випромінювання", — кажуть у МОЗ.
І наостанок — теорія змови. Міф №5 розповідає про те, що ​​Ротшильди запатентували метод тестування на COVID-19 за чотири роки до пандемії. Тому "антивакцинатори" впевнені, що пандемія штучна.
"Йдеться про низку патентів щодо схожої технології – методики збору та аналізу біометричних даних і життєвих показників пацієнта або кількох пацієнтів одночасно. Першу спробу її запатентувати було зроблено у 2015 році. З часом технологія вдосконалювалася, подавалися нові заявки на патенти, а в 2020 році з’явилася згадка про COVID-19".
Читайте також: У світі поширюється Flurona – мікс COVID-19 та грипу

У МОЗ спростували 5 популярних міфів про коронавірус: чим маніпулюють антивакцинатори

Міфи про коронавірус. Фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Света

6 січня 2022, 10:53

Коронавирус выпустили искуственно, чтобы фармкомпании зарабатывали на вакцинах пожизненно


Новини