Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ спрогнозували четверту хвилю COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ спрогнозували четверту хвилю COVID

Головний санлікар заявив про необхідність продовження карантину

13 червня 2021, 10:19
Поділіться публікацією:

Українцям навряд чи вдасться уникнути четвертої коронавірусної хвилі восени. Такою позицією поділився головний санітарний лікар держави Ігор Кузін в ефірі "Cніданку з 1+1", пише УНІАН.

У МОЗ спрогнозували четверту хвилю COVID

Ігор Кузін - фото з відкритих джерел

Заступник міністра охорони здоров'я вважає, що хоча поки що ситуація з поширенням COVID стабільна, однак дія адаптивного карантину має продовжуватися.

"Карантин треба продовжувати, але ми його коригуємо. Наразі багато країн пом'якшують обмеження, але жодна з них не знімає їх повністю. Принаймні, у нас буде залишатися масковий режим у приміщеннях і соціальна дистанція, навіть якщо більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані", — сказав Кузін.

Санлікар додав, що навіть у Сполучених Штатах, попри стрімке вакцинування, залишають вимогу носити медичні маски. Це, за його словами, "звичайна практика".

Хоча в планах у Міністерства охорони здоров'я до кінця літа зробити щеплення від коронавірусу близько п'яти мільйонам українців, чиновник очікує четверту хвилю захворювання восени. Це пов'язано з початком "сезону" ГРВІ.

"Сподіваємося, що ця хвиля буде мінімальною — не такою, як восени минулого року. Це може бути за рахунок того, що є частина людей, яка вже перехворіла, а інша частина — вакцинована", — додав головний санітарний лікар.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про ризик нової хвилі пандемії.

Медики зазначають, що попри зниження рівня зараження COVID-19 у Європі, шанс виникнення четвертої хвилі коронавірусу залишається високим. Поширення вірусу продовжуватиметься зі збільшенням подорожей і зустрічей людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини