Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, за якої умови скасують носіння масок
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, за якої умови скасують носіння масок

Необхідно знизити ризик передачі інфекції до мінімальних значень

29 липня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

За словами заступника міністра охорони здоров'я України, головного санлікаря Ігоря Кузіна, в країні можуть скасувати носіння масок, але для цього велика частина громадян має отримати щеплення проти коронавірусу. Про це чиновник заявив в інтерв'ю "Українській правді", передає РБК-Україна.

У МОЗ розповіли, за якої умови скасують носіння масок

У МОЗ розповіли, за якої умови скасують носіння масок - фото з відкритих джерел

За словами Кузіна, в Україні необхідно знизити ризик передачі інфекції до мінімальних значень.

"Ми можемо розглядати (скасування масок, — ред.) тільки тоді, коли велика частина населення буде провакцинована і коли є гарантія, що жодна людина, який знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію", — повідомив заступник міністра.

Нагадаємо, що масова вакцинація набирає все більших обертів: українці прагнуть отримати свою дозу протиковідного препарату, відстоюючи чималі черги в спеціально облаштованих пунктах. За словами глави Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшко, з середи, 21 липня, на щеплення може розраховувати кожен повнолітній українець.

На думку міністра, зараз українці забезпечені всім для вільного участі в процесі вакцинації. Це і самі препарати, і навчені медики, і інші елементи інфраструктури. Більш того — на останньому засіданні з представниками обласних держадміністрацій місцеві чиновники отримали вказівку відкрити центри вакцинації у всіх невеликих містах, які об'єднують навколо себе райони.

Раніше портал "Коментарі" писав, що з 31 липня жителям Нью-Йорка будуть платити по 100 доларів за вакцинацію проти коронавірусного захворювання. Винагороду будуть давати за перше введення препарату. Про нововведення повідомив міський голова Білл де Блазіо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 липня 2021, 10:56

Щось намордники не допомогли уникнути хвиль пандемії, а от розпиляти бюджет та патріотично зустрічати "Мрії" Герег допомогли, та штрафи поліцаями збирати допомогли.


Новини