Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, за якої умови школи на карантин не закриватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, за якої умови школи на карантин не закриватимуть

У МОЗ оцінили ймовірність нового локдауну й сказали, що буде з роботою шкіл

6 серпня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Попри те, що в Україні другий день поспіль фіксують понад 1000 кейсів захворювання коронавірусом, зокрема новим штамом Delta, приводів для того, щоб готуватися до карантину в школах і університетах, немає. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

У МОЗ розповіли, за якої умови школи на карантин не закриватимуть

Школа. Фото: Апостроф

Чиновник розповів, що школярам до нового карантину поки що готуватися не варто, новий навчальний рік має розпочатися без якихось ексцесів. Переходити на онлайн-навчання ніхто не планує. Планам може завадити хіба що той факт, що буде провакциновано менш як 80% вчителів.

Міністр зазначив, що сьогодні вже позаду довгий шлях боротьби з пандемією, зроблені певні висновки та є розуміння, як далі протистояти поширенню коронавірусу, але в цій боротьбі закривати школи й університети на локдаун — не вихід.

За словами Віктора Ляшка, навіть якщо та чи інша область у зв'язку з поширенням захворюваності COVID-19 потрапить в "помаранчеву" або "червону" зони, школи все одно продовжать працювати. Такі ж норми будуть діяти й для установ культури.

Міністр зазначив, зараз в Україну прибуло 6 млн доз вакцин від різних виробників. Тому він звертається до співвітчизників не зволікати, активно вакцинуватися, щоб не допустити введення локдауну і різкого стрибка захворюваності коронавірусом.

Зазначимо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я готуються до трьох можливих сценаріїв чергової хвилі COVID-19. Йдеться про оптимальний, песимістичний і помірний сценарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини