Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, який зараз стан першого зараженого в Україні Омікроном
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, який зараз стан першого зараженого в Україні Омікроном

В Україні на вихідні зафіксували перший випадок штаму Омікрон

21 грудня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

В Україні на вихідні виявили перший кейс штаму "Омікрон". Зараз у цієї людини вже негативний ПЛР-тест. Він цілком здоровий. Якщо ж говорити про симптоми, які були у хворого, він переніс хворобу на ногах, на суттєве погіршення самопочуття не скаржився. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів головний санлікар країни Ігор Кузін, пише видання "РБК-Україна".

У МОЗ розповіли, який зараз стан першого зараженого в Україні Омікроном

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Ігор Кузін висловив упевненість, що практично без симптомів людина перехворіла на штам "Омікрон" завдяки тому, що він навесні пройшов повний курс вакцинації. Сьогодні хворий на "Омікроном" здав тест на коронавірус, результат якого показав, що людина цілком здорова.

Зазначимо, світом почала поширюватися побоювання щодо нового штаму коронавірусу "Омікрон" після того, як з'явилася інформація від британських учених про те, що навіть повний курс вакцинації не може гарантувати, що вакцинованій людині вдасться уникнути захворювання. Вся проблема в тому, що кількості антитіл, які з'являються після вакцинації недостатньо для утворення стійкого до "Омікрону" імунітету. Самі виробники вакцини вже заявили, що їм потрібно більше часу, щоб їх вакцини почали діяти і проти "Омікрону".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ВООЗ продовжують вивчати новий штам "Омікрон", який стрімко поширюється світом. На відміну від попереднього штаму "Дельта", штам "Омікрон" має велику заразність і швидко передається від хворої до здорової людини, але, водночас, він не так сильно б'є по організму, отже, наслідки від перенесеної хвороби не такі негативні. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини