Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, у чому небезпека одночасно заразитися коронавірусом та грипом
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, у чому небезпека одночасно заразитися коронавірусом та грипом

У МОЗ попередили: є ризик підхопити одночасно ковид та грип

8 лютого 2022, 14:50
Поділіться публікацією:

У МОЗ закликають українців із серйозністю поставитися до всіх карантинних обмежень, оскільки зараз значно збільшився ризик одночасно захворіти на коронавірус і грип, що загрожує дуже великими проблемами. Адже організму нелегко одночасно боротися із двома небезпечними інфекціями. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив голова МОЗ Віктор Ляшко.

У МОЗ розповіли, у чому небезпека одночасно заразитися коронавірусом та грипом

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, для того, щоб убезпечити себе від захворювання на коронавірус, грип або інші інфекційні захворювання потрібно дотримуватися протиепідемічних правил.

Віктор Ляшко пояснив, якщо одночасно підхопити коронавірус та грип, то це буде подвійний удар по імунній системі організму. У результаті, людина ризикує захворіти на пневмонію, потім можуть початися проблеми з дихальною недостатністю. У такому разі без госпіталізації не обійтись. Крім того, підкреслюють у МОЗ, навіть, якщо вдасться одужати, наслідки хвороби ще досить тривалий час даватимуться взнаки. Відновлюватись доведеться досить довго.

Глава МОЗ поінформував, що за даними ща минулого тижня в Україні захворіли на ГРВІ 413 тисяч співвітчизників, з них 40% — діти. Є також інфікування вірусами грипу.

Віктор Ляшко звернувся до українців серйозно поставитися до попереджень та постаратися максимально дотримуватись усіх протиепідемічних правил, щоб захистити себе та своїх близьких від небажаного захворювання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вчені виявили дефекти мозку у померлих пацієнтів із COVID-19. Такі дефекти нагадують прояви хвороби Альцгеймера. Звідси пояснення, чому при захворюванні на коронавірус потрапляє нюх і втрачається координація рухів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини