Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту»
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту»

Більшість «страшилок» про процес вакцинації та його наслідки не збігаються з реальністю

16 липня 2021, 18:59
Поділіться публікацією:

Чимало українців, які вже отримали першу дозу вакцини, напевно, чули від медиків поради щодо поведінки після уколу. У них згадувалися і фізичні навантаження, і алкоголь, і режим водних процедур. У п'ятницю, 16 липня, в Міністерстві охорони здоров'я України нарешті пояснили, що ж можна робити після вакцинації, а чого не можна.

У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту»

Алкоголь після вакцинації дозволяється, але в помірних дозах. Фото із відкритих джерел

Алкоголь. У МОЗ говорять, що помірні дози міцних напоїв ніяк не здатні вплинути на організм людини після вакцинації. Разом із цим уточнень, що саме відноситься до цих самих "помірних" доз, медики не дають. Однак попереджають, що якщо пити з розмахом, то імунна система буде працювати набагато слабше і може перешкодити організму правильно відреагувати на вакцину. Також лікарі відзначають, що зловживати алкоголем в принципі не варто — і неважливо, вакциновані ви чи ні.

Подібне застереження стосується і жирної їжі. Фахівці підкреслюють, що "важкі" страви можуть стати причиною болю в животі або нудоти, що, своєю чергою, також негативно позначиться на вашому загальному самопочутті і послабить організм.

У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту» - фото 2
У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту» - фото 3
У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту» - фото 4
У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту» - фото 5
У МОЗ розповіли, чи можна після вакцинації пити алкоголь і мочити «манту» - фото 6

Водні процедури. Питання про прийняття душа стає вельми актуальним в таку спеку, з якою нині зіткнулися українці. У МОЗ кажуть, що мочити місце уколу і приймати душ після вакцинації дозволяється. Єдине, що не варто робити — терти "манту" хоч під час водних процедур, хоч після них. Такі дії можуть призвести до утворення зайвого роздратування.

Фізичні навантаження. Якщо ваш організм нормально переносить препарат, яким ви вакциновані від коронавірусу, то протипоказань до фізичних навантажень медики не дають. Це означає, що люди, що хвилюються про ті ж спортивні тренування, можуть спокійно їх продовжувати після уколу. Однак варто пам'ятати: все добре те, що робиться в міру. Тому обов'язково прислухайтеся до стану свого організму.

Також не забороняється після вакцинації здійснювати польоти на літаку. Медики вважають, що повітряні подорожі не здатні вплинути на вакцину в організмі, що, своєю чергою, призвело б до утворення тромбів в кровоносних судинах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, при яких симптомах після вакцинації краще звернутися до лікаря. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому українців можуть зобов'язати до отримання щеплень від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини