Головна Новини Суспільство медицина Чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу

Все залежить від рішення головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна

14 липня 2021, 19:09
Поділіться публікацією:

Українців можуть почати зобов'язувати до отримання щеплення проти COVID-19. За словами начальника ГУ Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у м. Київ Олега Рубана, такої ймовірності не варто виключати, повідомляє "Канал 24".

Чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу

Вакцинація від коронавірусу може стати обов’язковою в Україні. Фото з відкритих джерел

Рубан зазначив, що це може статися завдяки відповідному рішенню головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна. При цьому, якщо подібний документ буде існувати, виконувати його розпорядження доведеться у всіх населених пунктах України. Контроль же доведеться здійснювати місцевій владі — в містах, ОТГ, районах тощо.

Також, на думку Олега Рубана, рішення зробити вакцинацію обов'язковою спричинить визначення певних покарань за відмову від виконання вимог.

"Що стосується заохочення — такий бонус відсутній", — уточнив Рубан.

Також чиновник зазначив, що виконання подібного гіпотетичного розпорядження Кузіна буде обов'язковим завдяки окремим законодавчим нормам. За словами Рубана, це гарантуватимуть норми закону щодо захисту населення від інфекційних хвороб у разі наявності загрози для оточуючих.

Зазначимо, що поки що процес вакцинації проти коронавірусу в Україні є суто добровільним. Станом на середу, 14 липня, обидві дози препарату отримало понад 1,2 млн осіб, однією дозою вакциновано вдвічі більше — 2,4 млн українців.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який ізраїльський протиковідний препарат збираються тестувати на громадянах України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, де в Україні найчастіше хворіють і помирають від коронавірусу, а також якими вакцинами щеплюються. Деталі шукайте в нашій інфографіці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Витольд

9 серпня 2021, 20:39

Вдумайтесь - сделать ОБЯЗАТЕЛЬНЫМ тестирование препаратом сомнительного качества...

Владимир

14 липня 2021, 19:33

Да... Опыты на законном основании.. Интересно: а как можно без согласия? Кто будет смертником? Медики, полюция?

Крысолов

14 липня 2021, 19:09

Медицинский фашизм в развитии. Появился (у меня) смысл жить. Хочу дожить до суда над организаторами массового издевательства над людьми под предлогом борьбы с коронавирусом. Такого себе Нюрнберга-2. За всё, что они накуролесили они должны ответить. Принудительное медицинское вмешательство, и ограничение контактов с любимыми людьми, это хуже гитлера, это уровень мао цзедуна и пол пота.


Новини