Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, чи має право роботодавець заборонити співробітнику проходити самоізоляцію
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи має право роботодавець заборонити співробітнику проходити самоізоляцію

Степанов пояснив, на яких підставах в Україні можна не виходити на роботу через самоізоляцію

2 вересня 2020, 11:23
Поділіться публікацією:








Роботодавці не мають права відмовляти у самоізоляції українцям, які отримали діагноз COVID-19 або виявилися контактними з хворими особами. Про це повідомив на брифінгу 2 вересня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

У МОЗ розповіли, чи має право роботодавець заборонити співробітнику проходити самоізоляцію

Як розповів глава МОЗ, рішення про самоізоляцію приймають епідеміолог і сімейний лікар, спираючись на затверджений Міністерством охорони здоров’я стандарт лікування коронавірусної хвороби. При цьому, каже міністр, сімейний лікар зобов’язаний виписати лікарняний людині, яка йде на самоізоляцію.

"Ніяких зобов’язань їхати в приватну лабораторію і робити відповідний тест за власні кошти на COVID-19 у людини бути не може", — додав Степанов.

Нагадаємо, глава уряду спрогнозував, яка кількість українців захворіє на коронавірусну інфекцію до жовтня.

Раніше повідомлялося, які виклики стоять перед Україною з початком нового навчального року в умовах коронавірусної епідемії. Експерти розповіли, наскільки ефективно влада підготувалася до нового навчального року та що доведеться робити "з коліс".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини