Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розкритикували проект держбюджету - побоюються, що країну можуть покинути кваліфіковані медики
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розкритикували проект держбюджету - побоюються, що країну можуть покинути кваліфіковані медики

За словами Максима Степанова, країна скоро позбудеться всіх кваліфікованих кадрів

30 листопада 2020, 17:57
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я розкритикували законопроект держбюджету. Представники МОЗ вважають, що проект бюджету на майбутній рік викликає побоювання — через смішні зарплати країну можуть покинути кращі медичні кадри, адже в інших країнах медперсоналу платять в десятки разів більше, а умови роботи значно вище.

У МОЗ розкритикували проект держбюджету - побоюються, що країну можуть покинути кваліфіковані медики

За словами Міністра охорони здоров'я Максима Степанова, на голосуванні в ВР під час розгляду законопроекту, він не підтримав редакцію головного фінансового документа, в той час, як її схвалили інші нардепи.

Також відомо, що МОЗ має своє бачення щодо розподілу фінансів у медичній сфері. За словами представників відомства, зарплата лікаря повинна бути на рівні 23 тис. гривень, медсестринського складу — 17 тис., молодшого медперсоналу — 12 тис. гривень. Однак дані цифри в ВР не підтримали.

“Зараз я точно можу сказати, що буду їх захищати до останнього. Адже, якщо ми не змінимо ситуацію зараз, через декілька років ці лікарі просто емігрують. На таку зарплату просто неможливо прожити”, — зазначив Максим Степанов.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що в МОЗ розповіли, коли піде на спад хвиля пандемії коронавірусу в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини