Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ пояснили, в яких випадках будуть видавати паперові лікарняні, замість електронних
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ пояснили, в яких випадках будуть видавати паперові лікарняні, замість електронних

Паперові лікарняні медикам дозволять видавати лише у чотирьох випадках

27 січня 2022, 11:55
Поділіться публікацією:

У міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) розробили проєкт наказу, який внесе зміни у систему видачі висновків про тимчасову непрацездатність та електронні лікарняні. Лікарям дозволять підписувати паперові лікарняні до 1 травня 2022 року, але лише в чотирьох випадках, що чітко регламентовані. У всіх інших ситуаціях від медзакладів вимагатимуть видавати електронні лікарняні. Про це йдеться у проєкті наказу МОЗ "Про внесення змін до деяких наказів МОЗ", передає портал "Коментарі".

У МОЗ пояснили, в яких випадках будуть видавати паперові лікарняні, замість електронних

МОЗ дозволить видавати паперові лікарняні в окремих випадках. Фото з відкритих джерел

"Факт не підключення закладу охорони здоров’я до електронної системи не є підставою для видачі паперових лікарняних", — наголошують у міністерстві. 

Тому за висновком міністерства охорони здоров’я, лікарі зможуть підписувати паперові лікарняні, якщо потрібно продовжити або закрити листок непрацездатності, що був виданий у паперовій формі до 1 жовтня 2021 р.

Другим таким прецедентом може вважатись ситуація, коли закінчився термін у 7 днів, впродовж яких лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. У цьому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія або головний лікар закладу. 

Паперові лікарняні до 1 травня видаватимуть, якщо відбувається усиновлення дитини протягом двох місяців з дати її народження.

Також виключення у МОЗ зробили, якщо у лікаря виникли технічні проблеми з передачею даних.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня 2021 року  розпочалась  реформа електронних лікарняних. Нині українцям вже було видано 4,5 мільйони електронних лікарняних. 

Читайте також: В Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини