Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ пояснили, чому Україна - унікальний кандидат в розробники вакцини від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ пояснили, чому Україна - унікальний кандидат в розробники вакцини від COVID-19

МОЗ зазначає, що Україна не має статусу розробниці вакцини, але це не заважає створювати унікальний вітчизняний препарат

27 жовтня 2020, 12:13
Поділіться публікацією:

В прямому ефірі Громадського радіо головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що нині Україна не значиться в кандидатах розробки вакцини проти коронавірусу. Попри це в нас активно проходить створення своєї вакцини, яку можна назвати унікальною. Головна її відмінність білках, які раніше в інших вакцинах кандидатах не досліджувалися.

У МОЗ пояснили, чому Україна - унікальний кандидат в розробники вакцини від COVID-19

Фото: Gazeta.ru

Більше інформації про препарат Віктор Ляшко не надати не може. Оскільки дані про вакцину ще не надійшли в експортний центр, вони захищені авторським правом.

Щоб реалізувати препарат, Україні потрібні великі потужності, які готові виробляти вакцину. Тоді вона набуде статус “вітчизняної”. Паралельно проводяться перемовини з тими виробниками, вакцина яких знаходиться на третій стадії клінічних випробувань.

Таким чином перші препарати можуть з’явитися вже у лютому. Але щеплення проводитимуться дещо пізніше. Головний лікар зазначає — найвдаліший період вакцинації — до жовтня 2021, адже восени різко зростає захворюваність в тому числі й на коронавірус.

Ляшко додає, що проблема реалізації вакцини існує не тільки в Україні. Інші світові виробники також шукають потужності, на яких можна було б отримати достатню кількість вакцини аби забезпечити світ щепленнями.

Нагадуємо, що раніше Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов сказав, що українська вакцина може бути готова через рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини