Головна Новини Суспільство медицина Розробка української вакцини від COVID може бути завершена через рік, - Степанов
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробка української вакцини від COVID може бути завершена через рік, - Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов сказав, що українська вакцина проходитиме три етапи тестування і може бути готова вже через рік

26 жовтня 2020, 12:10
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може розробити власну вакцину за один рік. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. 

Розробка української вакцини від COVID може бути завершена через рік, - Степанов

Фото: thepage

Міністр зазначив, що наразі препарат є лише “кандидатом у вакцини” і має пройти три етапи випробувань. В Україні вже шукають виробництво, яке братиме участь у виготовленні тестової партії препарату і подальшому співробітництві у разі відсутності побічних ефектів у волонтерів. Якщо очікування МОЗ виправдаються, то через рік українці матимуть власну вакцину від коронавірусу, додав міністр.

Раніше розробники вакцини презентували перші досягнення доклінічного дослідження, яке тривало шість місяців. Препарат, за словами науковців, нейтралізує COVID в заражених клітинах людей і створюється з “унікальним підходом”. 

Як повідомляли “Коментарі”, Михайло Фаворов заявив про “унікальність” української вакцини, яку створили на основі рекомбінованого білка паличкоподібної бактерії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини