Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ повідомили, коли чекають пік захворюваності на COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ повідомили, коли чекають пік захворюваності на COVID-19 в Україні

Щоб уникнути краху медичної системи, на думку експерта, потрібно терміново вводити тотальний карантин

7 грудня 2020, 23:07
Поділіться публікацією:

Представник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин заявив, що максимальне число хворих на коронавірусну інфекцію прогнозується на січень наступного року. Триватиме явище до середини лютого. До схожої думки дійшли й міжнародні експерти.

У МОЗ повідомили, коли чекають пік захворюваності на COVID-19 в Україні

На думку Кузіна, беручи до уваги рівень захворюваності за попередні дні, можна сміливо говорити про те, що тотального карантину країні не уникнути. Але ввести його необхідно ще до того, як медична система завалиться. Крім того, в цей несприятливий період потрібно уникнути скупчення людей.

"Тобто локдаун повинен бути до великих святкувань та природного спаду інфекції, щоб ми уникли катастрофічних наслідків", — підкреслив представник МОЗ.

Раніше "Коментарі" писали про те, що на час тотального карантину, який швидше за все буде введений вже на початку наступного місяця, громадський транспорт буде працювати зі значними обмеженнями. Про це заявив представник уряду України Олег Немчінов в ефірі телеканалу "Україна 24". Водночас міністр пояснив, що кордони закриватися не будуть.
Крім того, портал повідомляв про те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про два можливі шляхи розвитку ситуації з карантином в Україні. Уже виходячи з цього, влада визначиться з моментом введення локдауна, а також з можливим його скасуванням. За словами прем'єра, всі сподіваються на те, що зростання захворювання почнеться скорочуватися сам собою. Але, на жаль, такий результат малоймовірний. Тому влада готова до розвитку події, коли доведеться "управляти ситуацією", ввівши обмеження, або точкові, або всеосяжні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини