Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ назвали дату початку вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали дату початку вакцинації

Імовірно вакцинувати українців почнуть в березні

11 грудня 2020, 15:00
Поділіться публікацією:

В період нещадної пандемії коронавірусу, багатьох українців хвилює питання, чи можна запобігти захворюванню і уберегтися від жахливих наслідків інфекції. Керівник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузин розповів, коли в Україні почнуть вакцинувати населення проти коронавірусного захворювання. За його словами, орієнтовна дата — 1 березня 2021 року. Однак, дата може змінитися, в разі затримок препарату.

У МОЗ назвали дату початку вакцинації

ФОТО: З відкритих джерел

"Орієнтовно розраховуємо почати вакцинацію першого березня. Однак це залежить від того, коли вакцина фізично буде доставлена в Україну. Але ми готуємося таким чином, щоб почати вакцинацію першого березня", — прокоментував Ігор Кузин.

Керівник Центру також зазначив використання комбінованого підходу до вакцинації — вона буде проводитися і стаціонарно, і за допомогою 400 мобільних груп.

Ігор Кузин розповів про два сценарії, які будуть використовуватися при вакцинації. Люди зможуть отримати препарат в прищепних пунктах, районних або фельдшерських пунктах, що працюють стаціонарно. Мобільні групи виїжджатимуть до місця роботи або, безпосередньо, місця обслуговування, включаючи окремі райони.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" писали, що вакцинація українців проти коронавірусної інфекції буде проводитися в три етапи. Першими препарат від COVID-19 отримають медичні працівники, військовослужбовці, що знаходяться в зоні ООС, працівники соціальної сфери, а також жителі і персонал спецзакладів (інтернатів, будинків для людей похилого віку). Цей етап проведуть, коли Україна отримає вакцину у кількості, достатній не більше ніж для 10% населення країни.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

11 грудня 2020, 17:17

Так уже все и побегут на вашу вакцинацию!


Новини