Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ анонсували нову хвилю COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ анонсували нову хвилю COVID-19

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наголошує на покращенні епідемічної ситуації в Україні, однак не виключає нової хвилі епідемії Covid-19

6 грудня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

В Україні епідемічна ситуація значно покращала. Ось тільки видихати з полегшенням поки що зарано. Попереду нова хвиля COVID-19. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова МОЗ Віктор Ляшко на брифінгу 6 грудня.

У МОЗ анонсували нову хвилю COVID-19

Віктор Ляшко. Фото Facebook Віктора Ляшка

Віктор Ляшко порадував новинами, зазначивши, що майже місяць у країні спостерігається спад захворюваності на коронавірус. Позитивна динаміка фіксується практично у всіх регіонах. За словами міністра, за останній тиждень на 15% зменшилася кількість нових кейсів COVID-19, кількість госпіталізацій зменшилася на 13%.

Водночас, Ляшко зазначив, що про закінчення епідемії в Україні говорити не доводиться і потрібно готуватися до нової хвилі захворюваності, дотримуючись всіх порад лікарів.

За словами Віктора Ляшка, що більше людей вакцинується до початку нової хвилі пандемії, то менше буде навантаження на систему охорони здоров'я.

Ляшко підкреслив, що його радує динаміка збільшення кількості вакцинованих громадян України, але поки що показники все одно далекі від тих, які чекають у МОЗ. Так, повний курс вакцинації вже отримало 38% наших співвітчизників. Однією дозою вакцини щеплено трохи більше 42% українців. Серед лідерів за темпами вакцинації Віктор Ляшко назвав Київську, Дніпропетровську та Полтавську області. Також з аналізу підсумків минулого тижня до цих областей приєдналися Сумська та Черкаська області. Темпи вакцинації пришвидшилися.

Читайте також на порталі "Коментарі" – бустерна доза вакцини від коронавірусу: лікар-епідеміолог вважає, що це питання в Україні має бути давно закрите.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини