Головна Новини Суспільство медицина У Львові почали щепити від COVID безпритульних
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові почали щепити від COVID безпритульних

У Львові міська влада вирішила розгорнути пункт вакцинації від коронавірусу для бездомних людей

26 листопада 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Безпритульний не означає захищений. У п'ятницю, 26 листопада, у Львові стартувала акція з вакцинації безпритульних. Це ініціатива місцевої влади. Про це повідомляє UNIAN із посиланням на сюжет ТСН.

У Львові почали щепити від COVID безпритульних

Коронавірус - фото UNIAN

Пункт вакцинації організовано на базі Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян на вулиці Кирилівській, 3а. Щеплення почали робити 26 листопада. Працюватиме пункт щодня з 11:00 до 18:00.

Інформацію про можливість вакцинації поширюватимуть серед безхатченків волонтери громадських організацій у місцях роздачі їжі.

Також напередодні волонтери роздавали інформаційні листівки під час благодійних обідів, що з 26 листопада стартує подібна капання.

Знедоленим пояснюють, що вакцину зможе отримати кожен охочий навіть без наявності паспорта чи іншого документа, що підтверджує особу.

"Дуже добре, що вакцинацію можуть тепер отримати і ті, хто має документи, і ті, хто не має документів, не перебувають на обліку у сімейного лікаря. Люди отримають довідки про вакцинацію, потім коли вже відновлять документи та зможуть мати свого сімейного лікаря, то вони отримають усі сертифікати, як і усі громадяни міста", — розповіла заступник голови спільноти взаємодопомоги "Оселя" Наталія Саноцька.

На жаль, деякі безпритульні не хочуть робити щеплення, інші нарешті дочекалися такої можливості.

Перед вакцинацією фахівці роз'яснюватимуть деталі вакцинації. Крім того, у вигляді заохочення за укол знедолених пригощатимуть чаєм та випічкою. Також безпритульні отримають препарати від температури, головного болю та пам'ятку про наступну вакцинацію.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в МОЗ затвердили довідку для тих, хто має протипоказання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини