Головна Новини Суспільство медицина У KSE розповіли, коли стабілізується ситуація з коронавірусом в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У KSE розповіли, коли стабілізується ситуація з коронавірусом в Україні

За інформацією KSE, завантаженість медичної системи буде продовжувати рости, але вже меншими темпами

1 квітня 2021, 15:28
Поділіться публікацією:

Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко повідомив, коли в Україні може стабілізуватися ситуація з пандемією Covid-19. За його словами, захворюваність може стабілізуватися в найближчі два тижні, в цей же період можливе зростання рівня смертності від інфекції. Про це він заявив на брифінгу 1 квітня.

У KSE розповіли, коли стабілізується ситуація з коронавірусом в Україні

Коронавірус в Україні - фото з відкритих джерел

"Ми можемо очікувати в найближчі два тижні вже стабілізацію захворюваності в Україні... Темпи зростання госпіталізацій впали вдвічі — до 6% за тиждень. Розрив між кількістю госпіталізованих та виписаних також скоротився вдвічі і становить 15%", — прокоментував Ганіченко.

Також він зазначив, що завантаженість ресурсів медичної системи буде продовжувати рости, але вже меншими темпами.

Згідно з наведеною статистикою, за кількістю виявлених випадків на 100 тисяч населення Україна вийшла на максимальний європейський рівень, який спостерігався протягом осінньої хвилі. При цьому в Україні рівень тестувань на Covid і коефіцієнт виявлення випадків є одним з найгірших в Європі.

"На цьому тижні Україна вже вийшла на третє місце за рівнем смертності серед великих країн Європи... Ми очікуємо, що смертність продовжить рости принаймні два тижні", — підкреслив Ганіченко.

Як раніше повідомляли "Коментарі", глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна повинна отримати 4,9 млн доз вакцини від коронавірусу Covid-19 в період з квітня по травень.

Також Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини