Головна Новини Суспільство медицина Степанов: До травня Україна повинна отримати 4,9 млн доз Covid-вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов: До травня Україна повинна отримати 4,9 млн доз Covid-вакцини

Україна повинна отримати 4,9 млн доз вакцини від коронавірусу в період із квітня по травень

31 березня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна повинна отримати 4,9 млн доз вакцини від коронавірусу Covid-19 у період із квітня по травень. Про це міністр повідомив під час засідання Кабміну 31 березня.

Степанов: До травня Україна повинна отримати 4,9 млн доз Covid-вакцини

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

"Я хотів би повідомити про укладені договори, які є наразі, терміни виконання яких або вже настали, або плануються на найближчий місяць-два, тобто на квітень-травень. Ми повинні отримати 4,9 млн доз вакцини протягом двох місяців: у квітні-травні цього року", — заявив Степанов.

Також він звернув увагу на інформацію про 1,5 млн доз Covid-вакцини, які Україна може потенційно отримати.

"Крім того, потенційно у нас є як мінімум 1,5 млн доз вакцини, які ми повинні отримати. Коли я говорю потенційно, то це наші домовленості з Європейським Союзом про отримання вакцин, які нам обіцяють найближчим часом", — додав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що "просто вилікувати людину від Covid вже не досить" і після одужання від коронавірусу багатьом українцям необхідна реабілітація, адже в країні почастішали випадки "постковідного синдрому". Нині фіксують до 70% різних посткоронавірусних ускладнень.

Також Максим Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів.

В той самий час Віктор Ляшко прокоментував інформацію про те, що в Україні за два роки планують вакцинувати від Covid-19 50% населення. За його словами, це зроблять швидше і половина населення України отримає Covid-щеплення до кінця 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини