Головна Новини Суспільство медицина У компанії Pfizer розповіли чи безпечно колоти вакцину дітям
commentss НОВИНИ Всі новини

У компанії Pfizer розповіли чи безпечно колоти вакцину дітям

Також в компанії випробовують вакцини для немовлят

21 вересня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Результати випробувань вакцини Pfizer доводять, що вакцина безпечна для дітей. Інформацію підтвердили у Pfizer-BioNTech. Про це повідомляють в Medical Xpress.

У компанії Pfizer розповіли чи безпечно колоти вакцину дітям

Вакцина є безпечною для дітей від 5 років, фото з відкритих джерел

Імунітет дітей віком від 5 до 11 років давав відповідь на вакцину Pfizer. Однак процедура затвердження ще триває. Для дітей дози будуть меншими, ніж для підлітків від 12 років та дорослих. Дитячий організм добре переносив цю вакцину та демонстрував стійкі нейтралізуючі реакції антитіл. Дітям кололи двічі по 10 мікрограмів вакцини з інтервалом у 21 день.

У компанії розповіли, що після вакцинації в дітей віком до 11 років спостерігали біль і набряк в місці уколу, головний біль, озноб, лихоманку. Ці симптоми названо найпоширенішими побічними ефектами.

Повідомляється, що це перші результати випробувань для дітей. Наразі випробовують вакцину Moderna для дітей від 6 до 11 років. В деяких країнах підліткам роблять щеплення вакцинами Pfizer і Moderna.

Як повідомляє Medical Xpress, в цій заяві Pfizer-BioNTech не згадують про рідкісний побічний ефект міокардиту, що був пов’язане з вакциною, переважно серед молодих чоловіків.

В Ізраїлі дозволили вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років, якщо маленькі пацієнти мають ризик серйозних захворювань або смерті від COVID. Вакцинацію проводять препаратами Pfizer у менших дозах.

Крім того, в Pfizer-BioNTech повідомили про випробування вакцини для немовлят віком від шести місяців до двох років та для дітей віком від двох до п’яти років. Загалом близько 4500 дітей віком від шести місяців до 11 років взяли участь у випробуваннях Pfizer-BioNTech у США, Фінляндії, Польщі та Іспанії.

Портал "Коментарі" повідомляв, що в США створили нову іноваційну вакцину від COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини